Bitcoin nieuws

Bitcoin koers weer flink gestegen, maar hoe komt dit?

Afgelopen weekend klom de Bitcoin koers weer boven de $50.000. Hoewel de periode niet boordevol actie was, signaleerden twee belangrijke ontwikkelingen een nieuwe bullish golf. Zo werd duidelijk dat Amerikanen in de komende weken stimuleringscheques van $1.400 zullen ontvangen, mits het voorstel in het weekend wordt aangenomen.

Bovendien zou het hebben van Bitcoin (BTC) in bedrijfsportefeuilles een trend kunnen zijn die aanslaat in Azië, aangezien een vooraanstaande Chinese app-ontwikkelaar aankondigde dat hij in het weekend Bitcoin ter waarde van $22 miljoen had gekocht.

Stimuleringscheques kunnen goed nieuws zijn voor Bitcoin

Het plan roept de regering op om $1.400 per persoon te geven, waarbij de betalingen snel worden afgebouwd voor mensen met hogere inkomens ($75.000 voor een alleenstaande en stellen die meer dan $150.000 verdienen).

Dit wordt de derde stimuluscheck sinds de pandemie. De Verenigde Staten keurden afgelopen voorjaar al $1.200 aan stimuleringscheques goed en eind december nog eens $600.

De goedkeuring van het stimuleringspakket van $1,9 biljoen door de Amerikaanse senaat was het belangrijkste gespreksonderwerp. Na goedkeuring op zaterdag verwachten experts dat president Biden dit aan het einde van de week ook zal ondertekenen.

Als dat het geval is, kunnen de cheques de begunstigden tegen het einde van de maand bereiken. In het verleden zijn sommige van deze cheques rechtstreeks naar Bitcoin doorgestuurd. En waarom niet? Degenen die hun laatste cheque besloten te investeren in de koningsmunt, zagen de waarde ervan meer dan verviervoudigen.

Instellingen blijven Bitcoin kopen

Aangemoedigd door de recente bullish golf en de nieuwe interesse van instellingen zoals Tesla en Square, hebben velen meer vertrouwen in het kopen van Bitcoin als een vorm van investering.

Zo werd afgelopen weekend duidelijk dat Meitu, een toonaangevend softwarebedrijf dat op de Hong Kong-beurs genoteerd is, 15.000 Ethereum en 379 Bitcoin had gekocht, wat bij elkaar ongever $40 miljoen waard is. Deze cryptocurrencies werden gekocht onder het crypto-investeringsplan waarvan het verder zegt dat het wel $100 miljoen zou kunnen bereiken.

Cai Wensheng, de voorzitter en oprichter, is al heel lang een voorstander van blockchain en cryptocurrencies. Een paar jaar geleden maakte hij bekend dat hij 10.000 BTC had verzameld, een doel dat hij nu voor zijn bedrijf zou kunnen stellen. In de officiële aankondiging van de aankoop vermeldde het bedrijf dat blockchain nog in de kinderschoenen staat en geloofde dat het de financiële en technologische industrie zou kunnen ontwrichten. Hij zei het volgende:

“De Raad is van mening dat cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum voldoende ruimte hebben voor waardestijging en door een deel van hun schatkist toe te wijzen aan cryptocurrencies, kan het ook dienen als diversificatie voor het aanhouden van contanten als het gaat om schatkistbeheer.”

Institutionele aankoop van Bitcoin is een groeiende trend, voornamelijk in de Verenigde Staten. Tesla Motors was de belangrijkste kracht – samen met MicroStrategy, Square en Grayscale – achter deze trend. Als dezelfde trend aanslaat in Azië, zou de toegenomen vraag een flinke stijging teweeg kunnen brengen voor de Bitcoin koers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN