Bitcoin

Bitcoin koers doorbreekt alweer $50.000, maar wat nu?

De Bitcoin koers bewoog de afgelopen dagen tussen het bereik van $46.000 en $50.000 en heeft eindelijk weer het psychologische niveau van $50.000 doorbroken. Bitcoin bulls hebben er in de afgelopen dagen alles aan gedaan om dit niveau te heroveren, echter leek dat nog niet zo makkelijk te gaan.

Het niet doorbreken van dit psychologische niveau kon weleens zware consequenties hebben voor de Bitcoin koers. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond $50.800. Het is nu de vraag of we boven de $50.000 kunnen blijven.

“Bitcoin koers moet $50.000 heroveren”

De bekende Nederlandse cryptocurrency analist CryptoMichaël merkte eerder op dat het doorbreken van het $50.000 niveau cruciaal is voor Bitcoin. “Zolang dit niet gebeurt is de kans groot dat we een bearish prijsactie zullen zien”. Hij plaatste de onderstaande grafiek op zaterdag 6 maart en zei:

“#Bitcoin kon de kritieke weerstandszone van $50.000 niet doorbreken. Dit betekent dat de trend nog steeds naar beneden is en ook algemene zwakte op de markten op korte termijn.”

De Bitcoin koers beweegt op dit moment circa $7.000 lager dan 14 dagen geleden, toen de prijs een hoogtepunt van $58.000 bereikte. De Bitcoin bulls doen er alles aan om een verdere neerwaartse beweging naar $37.000 te voorkomen, zoals ook aangegeven in de grafiek van CryptoMichaël.

De populaire handelaar Tone Vays zei in een nieuwste podcastaflevering van zaterdag 6 maart:

“Dit is niet goed.. een afsluiting van meer dan $50.000 maakt me ongelooflijk optimistisch, maar een afsluiting van minder dan $45.000 maakt me ongelooflijk bearish.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Niet ongelooflijk bearish, maar bearish tot de lage $40.000, misschien zelfs lager. Op dit moment bevinden we ons in een volledig handelsvrije zone.”

Resistance op $51.500

Daan van BeneluxCrypto gaf vanochtend aan dat de volgende resistance voor Bitcoin op $51.500 zit. Mochten we die doorbreken dan kunnen we weleens een verdere stijging zien richting $58.000.

MicroStrategy lijkt zich hier in ieder geval niet druk om te maken waar de koers zich momenteel bevindt en blijft Bitcoin bijkopen. Het bedrijf van Michael Saylor kocht maar weer eens $10 miljoen dollar aan Bitcoin, waardoor de institutionele gigant nu in totaal 91.064 Bitcoin in zijn schatkist heeft. 

Daarnaast zei de CEO van crypto- exchange Kraken, Jesse Powell, in een interview met Bloomberg dat een Bitcoin koers van $1 miljoen “zeer redelijk” is en dat de munt uiteindelijk tot in het oneindige zou kunnen reiken ten opzichte van de Amerikaanse dollar, waarvan hij denkt dat deze in verval is.

Hoe denk jij over de Bitcoin koers? Denk je dat de bears de overhand krijgen of zullen we verder stijgen boven het psychologische niveau van $50.000?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN