Ripple koers

Ripple doet nog steeds goede zaken in Azië-Pacific

Ripple’s CEO Brad Garlinghouse vertelde gisteren in een interview met Reuters dat het bedrijf nog steeds goede zaken doet en blijft groeien in de regio Azië-Pacific, ondanks de rechtszaak tegen Ripple en zijn leidinggevenden vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple maakt een moeilijke tijd door

De afgelopen vier maanden waren enkele van de moeilijkste maanden óóit voor Ripple nadat het bedrijf werd geconfronteerd met een rechtszaak van $1,3 miljard door de Amerikaanse SEC. De toezichthouder beweert dat Ripple en zijn leidinggevenden, waaronder Garlinghouse, een niet-geregistreerd effectenaanbod uitgevoerd hebben.

Het nieuws over de rechtszaak leidde tot paniek en sommige grote crypto-beurzen, die diensten aan Amerikaanse klanten aanboden, besloten om de eigen cryptocurrency van Ripple, XRP, te verwijderen van hun platforms. Tevens besloot Ripple’s partner MoneyGram ook op de rem te trappen en zijn samenwerking met het bedrijf op te schorten.

Uiteraard had al dit slechte nieuws ook een groot effect op de XRP koers. De ooit op twee na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat door deze flinke daling nu op de zevende plaats op CoinMarketCap.

Ripple gaat echter sterk in Azië-Pacific

Ondanks het ongeluk van het bedrijf in de Verenigde Staten, merkte Garlinghouse op dat Ripple zijn activiteiten probleemloos heeft voortgezet in Azië, met name in Japan, dankzij de duidelijkheid over de regelgeving in de regio:

“Het (de rechtszaak) heeft de activiteit in de Verenigde Staten belemmerd, maar het heeft niet echt invloed gehad op wat er voor ons gaande is in Azië-Pacific. We zijn erin geslaagd om het bedrijf in Azië en Japan te laten groeien, omdat we op die markten duidelijkheid hadden over de regelgeving.”

Een aanval op alle cryptocurrencies

Garlinghouse gelooft dat het ontbreken van een duidelijk regelgevingskader voor cryptocurrencies in de Verenigde Staten een belemmering vormt voor innovatie en dat de SEC-rechtszaak een aanval is op alle cryptocurrencies.

Als gevolg hiervan hebben de CEO en Ripple’s mede-oprichter Chris Larsen onlangs twee afzonderlijke moties ingediend, waarin zij opriepen tot het verwerpen van de rechtszaak tegen het bedrijf.

Garlinghouse beschreef de SEC-actie als een “regelgevende overschrijding”. Ripple en zijn uitvoerende macht willen dat Amerikaanse toezichthouders XRP behandelen als een virtuele valuta, net als Bitcoin en Ether, maar de SEC blijft volhouden dat het een effect is.

Omdat een schikking op dit moment zeer onwaarschijnlijk is, hebben beide partijen ingestemd met 16 augustus 2021 als deadline voor de ontdekkingsfase, wanneer ze alle bewijzen en argumenten zullen presenteren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN