OneCoin

Oprichter van bekende ICO-scam Centra Tech veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf

Het ministerie van Justitie in het zuidelijke district van New York heeft Sohrab Sharma, één van de medeoprichters van het beruchte cryptoproject “Centra Tech”, gisteren veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Het project haalde in 2017 meer dan $25 miljoen op in hun initiële muntaanbieding (ICO), voordat het als fraude werd aangemerkt.

Centra Tech prees zichzelf als een nichebedrijf dat zich specialiseerde in cryptofinancieringsproducten zoals betaalpassen. Het maakte reclame voor een vals partnerschap met internationale kaartverwerkers VISA en Mastercard om aan populariteit te winnen. Daarnaast huurde het tevens bokser Floyd Mayweather en muziekproducent DJ Khaled in om het project te promoten en legitimiteit te verwerven bij investeerders.

Maar in 2018 ontdekte de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat geen van die beweringen waar was en dat Sharma en zijn partners – Robert Farkas en Raymond Trapani – een uitgebreide zwendel hadden opgezet. Een rechtszaak volgde in de loop van de jaren, waarbij Farkas vorig jaar tot gevangenisstraf werd veroordeeld en de onrechtmatig verkregen winsten van $347.000 werden verbeurd.

Mayweather en muziekproducent DJ Khaled werden ondertussen de eerste personen die in 2018 door de Amerikaanse autoriteiten werden aangeklaagd wegens het promoten van een onwettige ICO en betaalden destijds respectievelijk $300.000 en $100.000 aan boetes.

Gisteren kwam de zaak tot een einde toen Sharma, Centra’s meesterbrein, werd veroordeeld. Hij had eerder schuldig gepleit aan samenzwering om effectenfraude en email fraude te plegen door publieke fondsen te werven voor de lancering van Centra-munten.

Ilan Graff, de procureur van de Verenigde Staten voor het zuidelijke district van New York, zei het volgende:

“Sharma leidde een plan om investeerders te misleiden door ten onrechte te beweren dat de startup die hij mede-oprichtte volledig functionerende en geavanceerde cryptocurrency-gerelateerde financiële producten had ontwikkeld.”

Graff voegde eraan toe dat de enige ‘uitvindingen’ van Sharma het creëren van nep-leidinggevenden, nepsamenwerkingen en nepbedrijfsplannen waren om een ​​hype rond Centra te creëren en goedgelovige investeerders op een verkeerde manier binnen te trekken.

Afgezien van de gevangenisstraf werd Sharma veroordeeld tot drie jaar vrijlating onder toezicht en veroordeeld tot het betalen van een boete van $20.000. Hij kreeg verder de opdracht om meer dan $36 miljoen aan illegale winsten uit de ICO te verbeuren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN