XRP koers

Ripple gaat zich nog meer richten op centrale banken met nieuw proefproject

Ripple, de wereldwijde aanbieder van betalingsoplossingen op het gebied van blockchain-technologie, heeft een officiële aankondiging gedaan over zijn nieuwe onderneming die zich richt op het creëren van een vergelijkbaar format op basis van zijn eigen XRP-grootboek. Dit proefproject is bedoeld om een ​​golf te creëren in het centrale banksysteem door hen in staat te stellen hun eigen digitale valuta’s te creëren (ook bekend als een CBDC) en uit te voeren.

RippleNet publiceerde een blog om het concept verder uit te leggen en bracht een interessant standpunt naar boven. Het vermeldde dat meer dan 80% van de banken ernaar uitkijkt om zich op de crypto-markt te wagen, en het bedrijf heeft deze kans aangegrepen door middel van het proefproject. De grondgedachte achter het betreden van de CBDC-ruimte is om de kloof te overbruggen tussen de vraag naar systemen die CBDC’s besturen en het gebrek aan efficiënte technologie om wereldwijde oplossingen te bouwen. Het gaf het volgende aan:

“Gedistribueerde grootboektechnologie zal de basis vormen voor de meeste CBDC’s, net als voor de huidige cryptocurrencies. Hoewel centrale banken gebruik kunnen maken van bestaande blockchains om CBDC’s snel aan de gang te krijgen, zijn de meeste grootboeken niet gebouwd voor betalingen en kunnen ze niet het aantal transacties aan dat een succesvolle retail-CBDC nodig heeft.”

Het ging verder met:

“De meeste blockchains zijn openbare grootboeken, voor iedereen zichtbaar en bijgewerkt door een breed netwerk van validators. Een centrale bank vereist meer transactieprivacy en controle over haar valuta dan een openbaar grootboek kan bieden, dus zal er hoogstwaarschijnlijk voor kiezen om een ​​CBDC te creëren op een privé grootboek dat ook op de vereiste schaal kan werken.

Bovendien zal interoperabiliteit – het vermogen van een privé-grootboek om verbinding te maken met de bestaande wereldwijde financiële infrastructuur van vandaag, evenals met andere CBDC’s en andere digitale valuta – van cruciaal belang zijn.”

Volgens de nieuwsberichten zal deze stap helpen hetzelfde consensusprotocol te creëren, dat vergelijkbaar is met de bestaande versie die beschikbaar is bij Ripple, wat economisch gezien een stap vooruit zal zijn en 61.000 keer productiever is. Omdat het CBDC-project de werking van Ripple’s bestaande openbare grootboek, XRP, zal imiteren, zal het nieuwe digitale valuta kunnen introduceren, waaronder de 5400 valuta’s die nu beschikbaar zijn op het XRPL-systeem.

Het CBDC-privéproject is tevens gebaseerd op een draconisch beveiligingssysteem dat kan worden aangepast aan de regels en voorschriften van verschillende rechtsgebieden. Wat het project betrouwbaar maakt, is de originele versie, XRP, die zichzelf al 8 jaar heeft bewezen en enorme hoeveelheden transacties consistent heeft ondersteund.

Berichten beweren verder dat aanvankelijk tienduizenden transacties kunnen worden verwerkt, en later zal deze snelheid toenemen tot het verwerken van honderdduizenden transacties per seconde.

We zijn benieuwd hoe dit project zich in de komende tijd verder gaat ontwikkelen. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN