Elon Musk Dogecoin

Dogecoin was afgelopen maand de populairste cryptocurrency op Twitter

De bekende meme-cryptocurrency Dogecoin is de laatste tijd erg populair geworden. Het is zelfs zo dat het afgelopen maand de meest populaire cryptocurrency op Twitter was. Volgens gegevens van crypto-tracker ICO Analytics werd Dogecoin de meest populaire cryptocurrency op het bekende social media-platform omdat het vorige maand meer dan enige andere cryptocurrency werd benoemd in tweets.

ICO Analytics merkte op dat Dogecoin in februari in 10,4 procent van alle cryptogerelateerde tweets werd benoemd, waarbij Bitcoin (BTC) ‘maar’ werd benoemd in 10,1 procent van alle cryptogerelateerde tweets. ICO Analytics tweette het volgende:

“In februari was het onvermijdelijk… $DOGE heeft $BTC ingehaald als de meest besproken digitale asset in februari 2021. In de onderstaande grafiek vind je hun deel van de vermeldingen van elke munt in de top 150 op basis van marktkapitalisatie.”

Elon Musk is een fan van Dogecoin

Dogecoin is in 2013 ontstaan ​​als een grap met een Shiba Inu-hond als mascotte. De munt heeft op dit moment een marktkapitalisatie van meer dan $6,5 miljard, waarbij veel beroemdheden, technische experts en investeerders hun interesse geuit hebben over de meme-cryptocurrency.

Een van de grootste fans van de munt is ‘s werelds rijkste man, Elon Musk, de CEO van elektrische autofabrikanten Tesla Motors en van het ruimtetransportbedrijf SpaceX. De miljardair heeft meerdere keren opvallende tweets geplaatst over de cryptocurrency, en zei zelfs in een tweet dat de cryptocurrency flink zou gaan stijgen.

Het enige probleem wat Elon Musk ziet in Dogecoin is het feit dat de voorraad erg gecentraliseerd is, aangezien 28,7% in handen is van slechts één persoon en de top 12 houders bijna 50% van het aanbod in handen hebben. Dit zorgt er voor dat de prijs van de munt gemakkelijk is om te manipuleren, wat op zijn beurt weer slecht is voor de adoptie. Hier had de CEO echter een oplossing voor. Hij bood namelijk aan om “letterlijk echte $ te betalen als zij hun accounts zouden legen”.

De Dogecoin Challenge

Terwijl Musk op Twitter bleef praten over de altcoin, bleef de crypto aan populariteit winnen op TikTok, een ander social media-platform die de “Dogecoin Challenge” voorbracht, die momenteel al een aantal dagen trending is. De populariteit van de munt heeft ertoe geleid dat de prijs van altcoin is gestegen. De crypto ging van minder dan $0,002 in januari 2020 naar een recordhoogte van $0,083 vorige maand, wat een stijging is van 4050%.

Daghandelaren op de virale video-app TikTok moedigen mensen aan om te speculeren op de cryptocurrency. De tactieken van de cryptocurrency-handelaren lijken te werken, althans voorlopig, aangezien de munt flink in populariteit is gestegen. We willen jullie lezers echter wel waarschuwen voor dit soort ‘pump en dump-acties’, aangezien het meestal leidt tot flinke verliezen bij degenen die als laatste instappen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN