Ethereum koers

TradePremium: Wat kunnen we verwachten van Ethereum?

Allereerst willen we TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Ethereum koers heeft het de afgelopen week erg lastig gehad. Dit kwam voornamelijk omdat de nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), een flinke correctie te verduren kreeg. Bitcoin is echter weer wat hersteld en dit heeft de Ethereum koers ook gestabiliseerd. We gaan vandaag dan ook de monthly, weekly en daily close bekijken om te zien wat we kunnen verwachten van Ethereum.

Maandgrafiek Ethereum koers

Ethereum koers maandgrafiek
Bron: TradingView

Als we beginnen op de hoogste timeframe en we nemen de monthly er even bij dan zien we voor de 2e maand oprij dat we niet hebben kunnen closen boven de all-time high van 2018. Met toch wel een stevige wick naar boven toe die daar bij komt kijken, waardoor op de montlhy onze zone van interesse toch wel een stuk lager zou kunnen gaan liggen. Dit zou een mooie kans kunnen veroorzaken om Ethereum rond de $920 te kunnen oppikken. Of het realistisch is dat we helemaal hier naar toe gaan zakken gaan we uitzoeken op lagere timeframes.

Weekgrafiek Ethereum koers

Ethereum koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Een zeer stevige bearish candle op de weekly, maar wat zien we? De support zone die we vorige week aanhaalden om zeker te gaan vasthouden van $1440 tot $1125 werd goed gehouden. Al baart het me lichtjes zorgen dat we terug sloten onder de reeds gebroken $1440, wat eventueel wel een teken zou kunnen zijn om die $920 van de monthly snel te gaan oppikken. Met de nadruk op snel. Candle closes onder onze vast te houden support zone willen we liever niet zien.

Dus snelle dips en lange wicks zijn de boodschap om terug te gaan sluiten boven $1125. Het hoogste target voor de weekly ligt nog steeds op $2040, maar er werd ondertussen al wel wat interim resistance opgebouwd op $1740 en in de range $1800 tot $1940, dus stevig wat resistance om terug te gaan breken lijkt me. Bekijk ik het zo lijkt het me een voorlopig zijwaarts gaande markt tussen de geschatte range van $1100 tot $2000.

Daggrafiek Ethereum koers

Ethereum koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op de daily haalde we afgelopen week 2 support zones aan om te gaan vasthouden; de eerste die we wilde aanhouden om zeker bullish te blijven werd gebroken, maar in de 2e vonden we ook onze support en tot nu toe een kleine reversal om de gebroken support even terug als resistance te gaan gebruiken. $1427 tot $1326 houdt dus nog steeds vast en zou een mooie mogelijkheid tot higher low kunnen gaan vormen, al moeten we natuurlijk wel rekening houden met dat sentiment op de hogere timeframes.

Resistance 1 op de daily kennen we dus al, de gebroken zone van $1670 tot $1560. Kunnen we ons daar boven wringen kijken we meteen naar $1940 tot $2040. Wel werd er op de daily een langdurige uptrend gebroken, aangeduid op de grafiek met de zwarte lijn. Gaan we die de komende periode testen kunnen we ook gaan uitkomen ergens rond die $1940 als resistance.

Conclusie

De afsluiting van februari had net iets beter moeten verlopen om volledig bullish te blijven, echter als we de drops richting $900 op de manier bekijken als een mooie kans om bij te gaan vullen veranderen we het sentiment van paniek naar een mooie kans. Het is maar hoe je het wilt bekijken!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN