Blockport Nieuws

NYAG waarschuwt cryptobedrijven: “Je speelt volgens de regels of we sluiten je deuren”

De procureur-generaal van New York (NYAG) heeft maandag een strenge waarschuwing afgegeven aan cryptobedrijven in de staat: “je speelt volgens de regels of we sluiten je deuren.” Daarnaast waarschuwde ze ook investeerders dat de cryptomarkt “extreme risico’s” met zich meebrengt.

In een verklaring zegt procureur-generaal Letitia James dat ze zich inzet voor “het nivelleren van het speelveld” voor investeerders door “hebzuchtige spelers uit de industrie” aan te pakken.

Zo beslechtte het kantoor van James vorige week zijn juridische strijd met crypto-exchange Bitfinex, die naar verluidt fondsen met zijn zusterbedrijf Tether vermengde om een ​​verlies van $850 miljoen te dekken. En twee weken geleden heeft het een rechtszaak aangespannen tegen de crypto-investeringsapp Coinseed, waarin werd beweerd dat het bedrijf zich niet had geregistreerd als broker dealer in de staat New York. De verklaring van vandaag suggereerde dat er meer handhavingsmaatregelen aan aanstaande zouden kunnen zijn.

De verklaring herinnert cryptobedrijven eraan dat ze niet zijn vrijgesteld van staatsregistraties, aangezien virtuele valuta in New York als handelswaar worden beschouwd. Het gaf het volgende aan:

“De OAG herinnert de brancheleden eraan dat de partijen die verplicht zijn zich te registreren, maar dat niet doen, onderworpen zijn aan zowel civiele als strafrechtelijke handhaving volgens de wet.”

James adviseerde beleggers ook om “uiterst voorzichtig” te werk te gaan bij het beleggen in cryptocurrencies. Ze zei hierover het volgende:

“Cryptocurrencies zijn risicovolle, onstabiele investeringen die net zo snel tot verwoestende verliezen kunnen leiden als dat ze winst kunnen opleveren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN