Binance Launchpad

Binance CEO: Ethereum is voor de rijke jongens, maar binnenkort zullen ze arm zijn

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft zich recentelijk negatief uitgesproken over Ethereum (ETH). In zijn uitspraak richt CZ zich met name op de hoge transactiekosten die gebruikers moeten betalen op het Ethereum netwerk. In een recente tweet viel CZ ETH aan en zei:

“Ethereum is nu een netwerk voor de rijke jongens, maar binnenkort zullen die jongens arm zijn.”

Deze hoge transactiekosten zorgen ervoor dat gebruikers op zoek gaan in het vinden van een blockchain die Ethereum kan vervangen en CZ lijkt hier aardig van te profiteren met zijn Binance Smart Chain.

Het toenemende gebruik van DeFi-protocollen, dApps en applicaties die bovenop Ethereum zijn gebouwd, heeft het netwerk zo zwaar belast dat de kosten bijna onhoudbaar zijn. Dit is waar de Binance Smart Chain om de hoek komt kijken, dat Ethereum hoopt te onttronen als de nieuwe DeFi-hotspot vanwege de interoperabiliteit en lagere transactiekosten.

Transactiekosten op Ethereum bereiken nieuw hoogtepunt

In vergelijking met andere blockchains kunnen we zeker stellen dat CZ een beetje gelijk heeft. In de loop van 2021 zijn de gemiddelde transactiekosten op Ethereum van gemiddeld minder dan $5 in 2020 naar ongeveer $15 gestegen. De transactiekosten bereikten zelfs nog vier dagen geleden een nieuw hoogtepunt van bijna $40 dollar, volgens de gegevens van YCharts.

Bron:  YCharts

De prijs die we hier boven benoemden is echter de prijs per transactie. Het kan zelfs nog erger voor handelaren die actief zijn op DeFi- of yield farming platforms. Zij hebben namelijk te maken met de mogelijkheid om dagelijks $100+ te betalen voor elke transactie die ze uitvoeren.

Er wordt hard gewerkt om de transactiekosten op het Ethereum netwerk te verlagen en de oplossing Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559, is bijna klaar.

Changpeng Zhao gaf verder wel in een vervolg tweet aan dat hij “Ethereum nog steeds een goed project vindt, maar het alleen niet meer gebruikt”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN