Bitcoin koers

‘S werelds eerste Bitcoin ETF kent goede start

“‘S werelds eerste Bitcoin ETF” van Purpose Investments bezit nu meer dan 10.000 Bitcoin (BTC) in slechts een week na de lancering van zijn Bitcoin exchange-traded fund-product, blijkt uit gegevens van on-chain analytics-service Glassnode.

De eerste Bitcoin ETF

De ETF was de eerste fysiek gevestigde Bitcoin ETF die goedkeuring kreeg en begon donderdag verhandelbaar te worden in Canada. Het geeft investeerders nu een directere manier om in Bitcoin te investeren, in vergelijking met andere closed-end fondsen zoals de populaire Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), en een minder directe manier dan het rechtstreeks bezitten van Bitcoin via een individuele portemonnee.

Een van de voordelen voor beleggers om de Purpose Bitcoin ETF te kopen, is dat het “spot” (of feitelijke) Bitcoin aanhoudt wanneer een belegger zijn aandelen koopt. Dit verschilt van de meeste Bitcoin-futures-producten, waarmee beleggers kunnen wedden op stijgende / dalende prijzen, maar de neiging hebben om in fiatgeld te worden verrekend.

Een goede start

Gegevens suggereren dat een dergelijke vraag naar spot Bitcoin onder investeerders hoog is. Volgens Glassnode heeft het fonds de afgelopen vier dagen meer dan 1.000 Bitcoin ($46 miljoen) binnengehaald, met alleen al de afgelopen dag meer dan 417 Bitcoin.

De algemene koopactiviteit suggereert echter een neerwaartse trend. Meer dan 2.251 Bitcoin stroomde aan het begin van de week de ETF binnen, gevolgd door 1.031 Bitcoin op dinsdag. Woensdag zag toen een relatief lage instroom van slechts 327 Bitcoin, terwijl investeerders donderdag 417 Bitcoin kochten.

Bron: Glassnode

Fonds beheert $624 miljoen

De Bitcoin-investeerders van Purpose kunnen kiezen uit drie ETF-tickers: een BTCC.U-product voor Amerikaanse dollars, een BTCC.B-product voor Canadese dollars en het nieuw toegevoegde BTCC-product – een ‘afgedekt’ aanbod dat kan worden gekocht met Canadese dollars.

BTCC.U wordt verhandeld tegen $9,41, BTCC.B wordt verhandeld tegen $9,29 en BTCC wordt verhandeld tegen $10,34 op de Toronto Stock Exchange – wat betekent dat, zelfs als de waarde van de totale Bitcoin in handen van Purpose $464 miljoen is, de totale intrinsieke waarde van het fonds (inclusief vergoedingen) meer dan $624 miljoen bedraagt.

De vraag van het fonds naar Bitcoin komt voort uit een geweldige openingsdag op 18 februari, toen het meer dan $80 miljoen binnenhaalde in het eerste handelsuur en een totaal van $165 miljoen op de eerste dag zelf. En investeerders lijken nog niet klaar te zijn met het fonds.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN