Bitcoin nieuws

Charlie Munger: Bitcoin zal nooit het ruilmiddel van de wereld worden

Tijdens zijn toespraak op de jaarlijkse bijeenkomst met aandeelhouders van de Daily Journal benadrukte de 97-jarige vice-voorzitter van Berkshire Hataway, Charlie Munger, opnieuw enkele negatieve gevoelens over ‘s werelds cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC).

Munger beantwoordde vragen van aandeelhouders over Bitcoin, en we kunnen wel stellen dat hij niet erg positief denkt over de munt:

“Ik denk niet dat Bitcoin uiteindelijk het ruilmiddel van de wereld gaat worden. Het is te vluchtig om als een goed ruilmiddel te dienen.”

Vergeleken met de eerdere opmerkingen van Munger over Bitcoin, leken zijn opmerkingen tijdens de bijeenkomst afgezwakt. Zo zei Munger eerder dat Bitcoin-investeerders het leven en werk van Judas Iscariot vierden. Tevens typeerde hij cryptocurrencies, tijdens de 2018-editie van de Daily Journal-bijeenkomst, als “extreem dom” en noemde hij professionele cryptohandelaren “walgelijk”.

Bitcoin is echter duidelijk gegroeid te zijn naar een opslag van waarde, ondanks beweringen door critici als Nouriel Roubini en goud-bull Peter Schiff. Zo gaf Munger afgelopen woensdag ook aan dat BTC als goud is en voegde hier het volgende aan toe:

“Het is echt een soort kunstmatige vervanger voor goud en aangezien ik nooit goud koop, koop ik nooit Bitcoin, en ik raad andere mensen aan om mijn praktijk te volgen.”

De vice-voorzitter van Berkshire Hathaway liet echter de kans niet voorbijgaan om een ​​anti-Bitcoin soundbite te laten vallen, waarbij hij de Ierse dichter en toneelschrijver Oscar Wilde citeerde door BTC te vergelijken met vossenjacht. Daarnaast verwierp hij ook het idee dat grote bedrijven Tesla’s voorbeeld zullen gaan volgen door BTC aan zijn balans toe te voegen.

Als onderdeel van zijn opmerkingen tijdens het evenement was Munger ook lyrisch over de reguliere finance en zei hij dat “een goed geleide bank een grote bijdrage levert aan de beschaving”, wat een beetje klinkt als: Wij van Wc-eend adviseren: Wc-eend.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN