Bitcoin Nieuws

CryptoMichaël: Bitcoin koers corrigeert, maar waar moeten we op letten?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Waar de cryptomarkt vaak in het begin van het jaar los gaat, gaat het aan het eind februari en in maart meestal los de andere kant op. Correcties zijn heel normaal en dit lijkt wederom te gebeuren in maart te gebeuren voor de markt. Laten we eerlijk zijn, na een stijging van bijna $50,000 in enkele maanden, is het wel te verwachten dat de markt een keer gaat corrigeren. Wat gebeurt er vanaf hier? Laten we kijken naar de grafieken.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers
Bron: TradingView

De weekgrafiek van Bitcoin laat zien dat er veelal een correctie plaatsvindt in de maand maart en dat is wederom geen verkeerde beweging. In 2016, 2017, 2018 en 2020 waren er negatieve getallen voor deze maand, waarbij vorig jaar natuurlijk de extreme uitzondering was met corona.

De koers is explosief gestegen en dient tot rust te komen. In de voorgaande correcties en bull cyclus kwamen deze correcties uit op de 21-Week MA. Deze zit op dit moment op $28,000, maar hierbij mag aangenomen worden dat de koers niet meer onder de $30,000 zal gaan, wat zou betekenen dat de gehele constructie gebroken wordt. Binnen enkele weken van nu is de 21-Week MA ook opgeklommen richting $33,000-35,000, waardoor een daling onder het $30,000 niveau ook niet meer mogelijk wordt geacht.

Echter, correcties zijn normaal en ook in de vorige cyclus gebeurde het vaker dat de Bitcoin koers met dertig tot veertig procent daalde, om daarna weer rustig verder te gaan.

Totale marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie heeft inmiddels ook een paar mooie nieuwe points of interest geraakt, waarbij het 2.618 Fibonacci niveau de vooraanstaande is (dit is ook het 1.618 Fibonacci level als je de vorige top op $1.1 biljoen gebruikt).

Een extreme beweging, waarbij een correctie heel normaal is. De niveaus om in de gaten te houden in de komende weken zijn daarbij de 21-Week MA en de vorige top rond het $1.1 biljoen niveau. Dit is de vorige top en het is niet aannemelijk dat de koers hieronder gaat.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers
Bron: TradingView

De constructie is redelijk vernietigd op de lagere timeframes, maar op de hogere timeframes ziet het er nog steeds goed uit. Zeer sterk steunniveau rond het $43,000-46,000 gebied, waar de Bitcoin koers op dit moment aan het leunen is.

Mocht dit verloren worden, dan kijk ik naar het volgende gebied rond $37,000-39,000 voor een test voor steun, welke mogelijk de ultieme bodem kan betekenen.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Doordat de koers een smak heeft gemaakt, zitten er nu verschillende weerstandsniveaus boven de huidige koers, waardoor deze gekraakt moeten worden alvorens de markt de positieve weg weer kan vervolgen.

De eerste bevindt zich tussen $53,000-54,500. De tweede rond het $56,000 niveau. De eerste verwacht ik geen directe doorbraak van, gezien het feit dat de markt normaal gesproken een langere tijd een correctie aan gaat.

Echter, mocht het doorbroken worden, dan is het weer tijd voor feest en een positieve doorgang naar nieuwe hoogtes voor Bitcoin. Mocht het niet lukken, dan is het even pas op de plaats.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN