Tesla CargoSmart

Tesla aandelen dalen met 8,6%, wat een verlies van $15,2 miljard is

De bekende CEO van Tesla Motors, Elon Musk, heeft gereageerd op het verlies van $15,2 miljard dat Tesla gisteren leed. Maandag kenden de aandelen van het bedrijf een daling van 8,6%. Het resultaat was maar liefst $15,2 miljard aan verliezen. Dit is de grootste daling die het bedrijf heeft gekend sinds september vorig jaar, toen de aandelenmarkt een derde van zijn waarde verloor, waardoor Tesla met 21,1% kelderde.

Er wordt gespeculeerd dat de daling gedeeltelijk is veroorzaakt doordat de recente tweets van de miljardair over Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), waarin hij aangaf dat de prijzen “hoog” leken. Musk’s eerdere tweets over Bitcoin suggereren echter dat de miljardair voor de lange termijn aan boord is. In navolging van deze gevoelens is een CNBC-analist die beweert dat Elon Musk, ondanks de neerwaartse trend in de markt, zijn toewijding aan Bitcoin zal blijven versterken.

Vanaf publicatie moet Musk nog een officiële verklaring afleggen over de recente gebeurtenissen. Maar toen goudvoorstander Peter Schiff suggereerde dat de beslissing van Musk om in Bitcoin te duiken een slechte investeringskeuze was, antwoordde Musk met een afwijzende emoji.

Voorafgaand aan de daling, amper twee weken nadat de Bitcoin-aankoop was aangekondigd, was Tesla al begonnen met het binnenhalen van winst. Het elektrische autobedrijf had al alle eerdere records gebroken voor ROI in autoverkopen vanaf 2020. De autofabrikant verdiende nog eens $1,5 miljard aan waarde. Zoals Anthony Pompliano beweert:

“Tesla kocht $1,5 miljard aan Bitcoin, op ongeveer $33.000. Dat betekent dat ze nu in minder dan 45 dagen meer dan $1 miljard aan die investering hebben verdiend. Elon Musk is een legende.”

De recente daling van de aandelenkoers van Tesla kostte de miljardair echter om zijn positie als de rijkste man ter wereld, waardoor Jeff Bezos wederom de nummer 1 positie overgenomen heeft.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook, YouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN