OKEx

MicroStrategy heeft de verkoop van $1,05 miljard aan obligaties afgerond

Het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy kondigde gisteren aan dat het $1,05 miljard aan converteerbare senior notes heeft verkocht, waardoor het bedrijf het bovengenoemde bedrag in Bitcoin (BTC) kon investeren.

Op 16 februari besloot MicroStrategy om $600 miljoen aan converteerbare senior notes aan te bieden aan gekwalificeerde institutionele kopers en de netto-opbrengst van de verkoop van de notes te gebruiken om extra Bitcoins te verwerven.

Initiële investeerders van de converteerbare obligaties hadden ook de optie om nog eens $90 miljoen aan notes te kopen, die MicroStrategy zou kunnen gebruiken om meer van het digitale actief te kopen.

Het bedrag van de verkochte obligaties in het aanbod, dat $1,05 miljard bedroeg, omvat $150 miljoen aan obligaties “uitgegeven ingevolge een koopoptie, binnen een periode van 13 dagen die begint op, en inclusief, de datum waarop de obligaties voor het eerst worden uitgegeven.” De eerste aankopen begonnen op 18 februari en de bijkomende aankoop werd gisteren afgerond.

Zoals eerder vermeld, benadrukte het bedrijf dat de obligaties converteerbaar zijn in contanten of aandelen van MicroStrategy’s aandelen. Het kan ook worden omgezet in een combinatie van contanten en aandelen van MicroStrategy’s “klasse A gewone aandelen, naar keuze van MicroStrategy”.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin tegen een nieuwe ATH van $55.000 met een piek van één uur van 1,1%. Tegelijkertijd bereikte de marktkapitalisatie van Bitcoin voor het eerst in de geschiedenis van het actief $1 biljoen. Tot op heden bezit het business intelligence-bedrijf 71.079 BTC, wat ongeveer $3,9 miljard waard is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN