Bitcoin prijs

Bill Gates is niet langer bearish op Bitcoin (BTC)

De mede-oprichter van Microsoft en miljardair-ondernemer Bill Gates heeft in een nieuw interview met CNBC’s Squawkbox aangegeven dat hij niet langer bearish is over Bitcoin (BTC), en nu een uitgesproken neutrale houding heeft ten opzichte van de nummer één cryptocurrency. Hij zei het volgende:

“Ik heb geen Bitcoin. Ik ben niet short op Bitcoin, dus ik heb een neutraal standpunt ingenomen. Ik denk echt dat het verplaatsen van geld naar een meer digitale vorm en het verlagen van transactiekosten – dat is iets wat de Gates Foundation doet in ontwikkelingslanden.”

In mei 2018 vertelde Gates aan CNBC dat als hij Bitcoin zou kunnen shorten, hij dat zou doen, bewerend dat het actief werd opgekocht door goedgelovige investeerders en geen doel had. Hij zei toendertijd het volgende:

“Als beleggingscategorie, produceert het niets en dus mag je niet verwachten dat het omhoog gaat. Het is een soort investering van het type ‘grotere dwaasheidstheorie’.”

Gates onthulde ook aan CNBC dat toen hij wat BTC kreeg voor zijn verjaardag, hij het slechts een paar jaar later verkocht. Dit terwijl hij zijn geld meer dan verdubbeld zou hebben als hij de munten vast had gehouden, zelfs als het op de top van 2018 was gekocht. In het recente interview gaf de miljardair-investeerder echter aan dat hij geen voorspelling heeft over de volgende prijsbewegingen van Bitcoin:

“Bitcoin kan alleen maar op en neer gaan op basis van de manie of wat de opvattingen ook zijn en ik heb geen manier om te voorspellen hoe dat zal verlopen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN