Ethereum-mining

NVIDIA kondigt speciale grafische kaarten aan voor Ethereum-mining

De bekende hardware fabrikant die zich concentreert op computerchips en grafische kaarten, NVIDIA, heeft een nieuwe GPU aangekondigd die specifiek gericht is op het minen van Ethereum (ETH).

De NVIDIA CMP (cryptocurrency mining processor) is puur gericht op rekenkracht en is niet gebouwd om grafische afbeeldingen te verwerken. Een gebrek aan display-uitgangen is bedoeld om de luchtstroom te verbeteren en de lagere kernspanning zouden de efficiëntie moeten verhogen.

Het bedrijf zal ook in een strategische zet de rekenkracht van zijn RTX 3060 grafische stuurprogramma’s verlagen, waardoor het minder efficiënt wordt voor mining. Dit zal gamers, die op zoek zijn naar hoogwaardige componenten waarschijnlijk irriteren, hoewel het bedrijf zegt dat de GPU’s die deze stuurprogramma’s gebruiken “op maat” zullen worden gemaakt voor gamers.

Grafische kaarten zoals NVIDIA’s zijn op dit moment moeilijk te bemachtigen, deels omdat ze zo gewild zijn bij professionele cryptominers. Door opzettelijk de rekenkracht van de RTX 3060 te verlagen en een nieuwe gespecialiseerde miner te lanceren, die niet overweg kan met grafische afbeeldingen en speciaal is ontworpen voor professionele mijnwerkers, hoopt NVIDIA deze tekorten aan te pakken.

Volgens het persbericht zijn de nieuwe CMP-producten gebouwd om te voldoen aan de “specifieke behoeften van Ethereum-mining” en “voldoen ze niet aan de vereiste specificaties van een GeForce GPU en hebben ze dus geen invloed op de beschikbaarheid van GeForce GPU’s voor gamers”.

Het bedrijf gaf tevens aan dat de goedkopere CMP’s ergens in Q1 beschikbaar zullen zijn en dat de duurdere modellen in Q2 zullen worden uitgebracht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN