Elon Musk geeft aan dat hij “zeker een MarsCoin” gaat lanceren

De wereldberoemde CEO van SpaceX en Tesla Motors, Elon Musk, heeft gisteren op Twitter aangegeven dat hij “zeker een MarsCoin” gaat creëren om te gebruiken op de rode planeet.

In een reeks tweets ging de de multi-miljardair dieper in op het voorstel van Twitter-gebruiker Mansour Shahrokh, die suggereert dat Musk een nieuwe cryptocurrency zou moeten maken om het probleem van de aanbodconcentratie van Dogecoin (DOGE) op te lossen. Shahrokh zei het volgende:

“Ontwikkel een nieuwe #ElonCoin, bied ze aan de bestaande niet-grote #Dogecoin-houders aan om hun portemonnee ongeldig te verklaren. Je zou geen $ hoeven te betalen om die grote Dogecoin-houders rijker te maken dan ze al zijn, en je kan je tijd en steun besteden om ElonCoin de valuta van de aarde te maken.”

Musk antwoordde hierop dat hij dit zou doen “alleen als het nodig is”, waarop Binance CEO Changpeng Zhao antwoordde en een naam voor de munt suggereerde:

“Het is nodig. Noem het misschien MarsCoin?”

De technologiemagnaat keurde de suggestie van Changpeng Zhao goed en zei:

“Er komt zeker een MarsCoin.”

In december 2020 bracht Musk het idee van een MarsCoin al naar voren toen hij reageerde op een discussie die was gestart door AI-onderzoeker Lex Fridman over een crypto-gebaseerde Mars-economie. Hij reageerde toen op een Twitter-gebruiker die MarsCoin voorstelde. Elon antwoordde toendertijd met een simpele “Ja” op dit voorstel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!