DeFi Nieuws

Deze vijf DeFi-projecten hebben veel groeipotentie

Dit jaar is ongetwijfeld één van de meest optimistische jaren ooit voor cryptocurrencies. Het jaar begon al met een flinke stijging van de Bitcoin koers en andere munten volgden dit voorbeeld. Het is echter zo dat 2020 ook al een goed jaar was voor cryptocurrencies, waarin bijna elke cryptocurrency die zich op DeFi concentreerde een flinke stijging door wist te maken.

Er zijn talloze voorbeelden van DeFi-munten die een gigantische stijging door wisten te maken. Neem bijvoorbeeld Aave, yearn.finance (YFI), Maker (MKR) en Compound (COMP). Laten we echter in dit artikel gaan kijken naar kleinere DeFi-projecten met veel groeipotentie (géén financieel advies).

Als het gaat om het beoordelen van de potentiële waarde van een project, valt één eenvoudige maatstaf boven alles op: marktkapitalisatie. Projecten in een vroeg stadium met een aanzienlijk potentieel maar een relatief lage marktkapitalisatie vertegenwoordigen de potentieel meest lucratieve kansen, aangezien ze het potentieel hebben om aanzienlijke groei te realiseren.

Maar er is een scherp oog voor nodig om de hype te scheiden van projecten met echte vooruitzichten. Hier bekijken we vijf projecten waarvan we denken dat ze de fundamenten, de gemeenschap en de producten hebben die nodig zijn om in de nabije toekomst te exploderen.

BonFi (BNF)

BonFi is een multi-layered open financieel beheerprotocol, aangevuld met het AI-aangedreven BonVest. Deze liquiditeitspool geeft gebruikers blootstelling aan een mandje met onderliggende cryptocurrencies. Het breidt het financiële productaanbod van DeFi uit door smart contract-staking en een beheerde liquiditeitspool te combineren om duurzame voordelen voor gebruikers te behalen.

Daarnaast legt de BonFi DAO het bestuur, het stemrecht en de verkiezing van de organisatie in handen van de gemeenschap. De bestuursstructuur biedt organisatorische controle aan een raad van toezicht en de gemeenschap, die meer controle zullen hebben over de toekomstige richting van het BonFi-ecosysteem.

Op dit moment staat BonFi op de 1240ste plek op CoinMarketCap, met een marktkapitalisatie van iets meer dan $2 miljoen. Dit kwartaal zal echter het platform van BonFi gelanceerd worden en dit kan het project een geweldige boost geven.

Prophecy (PRY)

Prophecy is, net als Bitcoin, gebouwd om een ​​geheel nieuw financieel ecosysteem te bieden dat enkele van de grootste problemen met traditioneel geld oplost. Het is ook gemaakt door een ethisch anoniem team, dat zijn gemeenschap op de voorgrond plaatst terwijl het op de achtergrond opereert om een ​​reeks financiële DeFi-producten te bouwen die zijn gebruikers meer mogelijkheden geven.

In tegenstelling tot veel andere blockchain-protocollen, die meestal slechts een kopie van iets anders zijn – met een paar extra functies bovenop – is Prophecy een volledig origineel platform dat is gebouwd rond een nieuw consensusmechanisme dat bekend staat als Proof-of-Committed Decay (of PoCD), dat in wezen de Prophecy-economie stimuleert om zo liquide mogelijk te blijven en ervoor te zorgen dat het aanbod van PRY-tokens nauw in evenwicht is met de vraag om koopkrachtverlies te voorkomen.

Maar hier wordt het nog interessanter. Prophecy biedt niet alleen een gezonde monetaire eenheid in het PRY-token of een economisch protocol van de volgende generatie, het bouwt ook een hele reeks producten op die deze technologie gebruiken om PRY-houders een reeks use-cases te bieden. De eerste hiervan is nu al live, ‘Prophet Pools’, die in wezen pools opleveren die het verdienproces versnellen tot een kwestie van uren of dagen.

In totaal is het team achter Prophecy van plan om alleen al in het komende jaar meer dan acht verschillende financiële oplossingen uit te brengen, wat aangeeft dat er grote dingen in het verschiet liggen voor dit project. En met een kleine marktkapitalisatie van iets minder dan $2 miljoen, zijn sterke fundamentals en het snelle tempo van ontwikkeling, is het het project het bekijken waard.

TosDis (DIS)

TosDis is een gedecentraliseerd spaarprotocol dat een verscheidenheid aan white label DeFi-producten biedt en een efficiënte en systematische omgeving biedt voor de wereld van DeFi. Als je de term white label niet kent, is het in wezen een leeg canvas dat andere bedrijven kunnen kopen en als hun eigen merk kunnen hernoemen. TosDis ondersteunt veel van de opkomende DeFi-projecten door hen een aantal services te bieden om te functioneren, te groeien en deel te nemen aan DeFi. TosDis voorziet projecten in de DeFi-markt dus van de nodige tools om te slagen.

Om een ​​beetje dieper te graven, biedt TosDis staking as a service, liquid staking, yield farming as a service, peer-to-peer lenen en uitlenen, en een geavanceerde low-fee DEX met behulp van het liquid staking-mechanisme. Met zoveel gedecentraliseerde oplossingen te bieden, is het vrij duidelijk dat TosDis een grote toekomst voor zich kan hebben.

Op dit moment heeft TosDis een marktkapitalisatie van iets meer dan $6,5 miljoen. Laat je echter niet afschrikken door de prijs per token ($138), want er zijn momenteel maar 47.436 DIS op de markt, waarvan ongeveer 10.000 vastzit in een liquidity pool. Dit betekent dat een prijs van over de $1000 niet heel moeilijk te behalen is, aangezien dit een marktkapitalisatie van ongeveer $50 miljoen zou betekenen.

EasyFi (EASY)

Als je het afgelopen jaar vrij actief bent geweest in de cryptocurrency-ruimte, dan weet je waarschijnlijk dat gedecentraliseerde platforms voor uitlenen en lenen buitengewoon populair zijn. Ze worden vaak gebruikt door DeFi-handelaren die hun langetermijnposities willen benutten en kredietnemers die liquiditeit uit hun activa willen halen. Bovendien kunnen kredietverstrekkers ze gebruiken om een ​​veilig rendement op hun vermogen te verdienen. Maar deze open leenplatforms werden grotendeels beperkt door twee grote problemen: ze konden over het algemeen geen leningen met onderpand faciliteren en lijden vaak onder de hoge gaskosten op de Ethereum-blockchain.

Het moderne gedecentraliseerde leningsplatform EasyFi lost beide uitdagingen echter op door gebruik te maken van Polygons (voorheen Matic Network’s) Layer 2-technologie om transactiekosten tot een absoluut minimum te beperken, terwijl leners leningen met onderpand kunnen afsluiten dankzij de TrustScore-integratie. Het bevat ook een nieuw stimuleringsmechanisme, waardoor gebruikers worden beloond met EASY-tokens voor het gebruik van het platform. Deze EASY-tokens kunnen vervolgens worden ingezet om MATIC-tokens te verdienen, waardoor gebruikers twee beloningsmogelijkheden krijgen voor het afsluiten of verstrekken van leningen met een lage rente.

Met een kleine marktkapitalisatie van ongeveer $24 miljoen is EasyFi slechts een fractie van de omvang van grotere, maar aantoonbaar zwakkere oplossingen. En nu transactiekosten een grote last worden voor een groot deel van de gebruikers van cryptocurrency, zou het niet verrassend zijn als het in de nabije toekomst een enorme toestroom van gebruikers ziet, waardoor de marktkapitalisatie mogelijk aanzienlijk stijgt.

RAMP (RAMP)

RAMP is een nieuw DeFi-platform dat tot doel heeft cross-chain liquidity on / off-ramp te produceren, waarmee gebruikers van niet-ERC-20-activa snel en gemakkelijk hun ingezette activa kunnen gebruiken door ze op het platform te deponeren om een ​​stablecoin te slaan, die bekend staat als rUSD .

Als stablecoin die is uitgegeven op de Ethereum-blockchain, kan rUSD vervolgens worden gebruikt om deel te nemen aan het uitgebreide Ethereum DeFi-ecosysteem, zonder de cross-chain-activa te hoeven ruilen die ze als onderpand hebben gedeponeerd. Door dit te doen, behouden gebruikers niet alleen hun oorspronkelijke staking-opbrengsten van hun cross-chain assets, maar kunnen ze ook RAMP-tokens kweken en opbrengsten verdienen met een verscheidenheid aan andere DeFi-protocollen met behulp van hun stablecoins – waardoor gebruikers de opbrengst van hun activa kunnen maximaliseren.

RAMP bestaat nog geen zes maanden, maar in die tijd is het gelukt om een ​​behoorlijke community te genereren en heeft het nog steeds een relatief lage marktkapitalisatie van ~$30 miljoen. Maar met het potentieel om de waarde van bijna $1 biljoen aan cryptocurrency-activa te ontgrendelen, denken we dat er voldoende ruimte is voor verdere groei.

LET OP! Dit artikel is géén financieel advies. Doe dan ook altijd je eigen onderzoek.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN