Bitcoin koers

MicroStrategy wil voor wederom voor $600 miljoen aan Bitcoin kopen

De naamsbekendheid van MicroStrategy is de afgelopen tijd flink gegroeid in de cryptocurrency-markt. Zo associëren veel Bitcoin-investeerders de naam met de flinke aankopen van het bedrijf in de nummer één cryptocurrency. Het bedrijf heeft kortgeleden nog $650 miljoen aan converteerbare obligaties verkocht om meer Bitcoin (BTC) te kopen. Het verhaal stopt echter daar niet.

Zo heeft het bedrijf opnieuw aangekondigd dat het $600 miljoen aan senior converteerbare obligaties gaat verkopen, met vervaldag 2027, in een privéaanbieding aan “gekwalificeerde institutionele kopers”. Het geld zal wederom gebruikt worden om hun BTC-positie te vergroten. Het bedrijf zei het volgende:

“MicroStrategy is van plan om de netto-opbrengst van de verkoop van de notes te gebruiken om extra Bitcoins te verwerven.”

Senior converteerbare obligaties, of ‘converteerbare effecten’, zijn financiële effecten die een lening of investering in een onderliggend actief vertegenwoordigen. In dit geval is het actief Bitcoin en hebben houders de mogelijkheid om de effecten om te zetten in gewone aandelen van het bedrijf.

Daarnaast zal het bedrijf zal degenen die binnen 13 dagen investeren, de optie bieden om “tot een extra bedrag van $90 miljoen bovenop de hoofdsom” te kopen, waardoor het totale aanbod op $690 miljoen kan komen te staan.

Tot dusver heeft het bedrijf sinds september 2020 voor ongeveer $1,3 miljard in Bitcoin geïnvesteerd. Die investering is momenteel ongeveer $3,5 miljard waard. De totale BTC-investering van MicroStrategy zal na de voltooiing van het nieuwe aanbod bijna $2 miljard bedragen.

Door deze nieuwe aankondiging vanuit het beursgenoteerde bedrijf wist de Bitcoin koers voor het eerst in de geschiedenis van de munt de $50.000 te doorbreken. Het wist zelfs een prijs van $50.600 te bereiken, echter viel het snel terug naar de huidige prijs van $49.100.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN