Bitcoin koers

Bitcoin koers laat patronen zien die lijken op de bullish patronen van 2017

De Bitcoin (BTC) koers is slechts enkele stappen verwijderd van het doorbreken van $50.000. Nadat we zondag een nieuw hoogtepunt van $49.700 bereikten, daalden we gisteren tot $45.766. Inmiddels heeft BTC weer zijn krachten laten zien en de Bitcoin koers steeg vandaag naar een nieuw hoogtepunt van $49.997. Het lijkt erop dat we ons klaarmaken om het psychologische niveau van $50.000 te doorbreken.

Als we kijken naar de patronen van nu, zien we dat deze veelal lijken op de bullish patronen van 2017. Toch is het in deze tijd anders dan in 2017, aangezien Bitcoin steeds meer mainstream wordt en instituties een positie rondom de koningsmunt aannemen. Na de historische aankondiging van Tesla met betrekking tot een investering van $1,5 miljard aan Bitcoin, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat andere bedrijven volgen. Dit heeft er op zichzelf voor gezorgd dat het ‘bubbel’-verhaal de prijzen niet langer belemmert.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Steeds meer instituties zullen volgen

Raoul Pal, voormalig fondsmanager van Goldman Sachs en CEO van Real Vision en Global Macro Investor, gaf aan dat onlangs het instappen van Tesla in Bitcoin veel instellingen ertoe zal drijven om ook deze stap te maken. Hij zei:

“Onthoud dat naarmate de marktkapitalisatie van BTC stijgt, dit meer instellingen ertoe dwingt. Hoe meer instellingen het overnemen, hoe meer de anderen het moeten doen en hoe moeilijker het voor regelgevers is om het tegen te houden.”

Bitcoin koers op weg naar $250.000

Jack Purdy, een toponderzoeker bij Messari Crypto, deelde een Bitcoin grafiek van 2017 en vergeleek de patronen van 2017 met die van nu. Tot zijn verbazing vertoont Bitcoin hetzelfde patroon als bij $3.500, voordat de Bitcoin koers een stijging van 471% maakte en de top van $20.000 bereikte. Met een Bitcoin koers van circa $48.000, zou dit kunnen betekenen dat een soortgelijke rally, Bitcoin naar een prijsniveau van meer dan $250.000 zou kunnen sturen.

“Het is behoorlijk verbluffend dat de #Bitcoin-grafiek verdomd bijna IDENTIEK is tot augustus 2017. Heeft iemand een opfriscursus nodig voor wat er daarna gebeurde.”

Ook het Twitter account van Bitcoin Archive deelde dezelfde mening over de vergelijkingen die Bitcoin maakt ten opzichte van 2017. Bitcoin Archive deelde de grafiek met meer dan 23.000 volgers en liet zien dat de hypothetische prijsbeweging consistent is met eerder bullmarktgedrag. Mocht deze prijsbeweging uitkomen, dan is de kans groot dat we een koers van $390.000 kunnen bereiken. Bitcoin Archive plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Bitcoin prijsdoel: als we het bullmarktpatroon van 2017 herhalen. De topprijs is $390.000. We bevinden ons op de rode stip.”

Bitcoin

Op dit moment heeft Bitcoin nog te maken met een grote weerstand bij $50.000. De Bitcoin koers haalde onlangs nog een nieuw hoogtepunt van $49.700, echter konden Bitcoin bulls de prijs niet doorduwen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat dit gaat gebeuren en als het aan Bitcoin- en crypto analist Timothy Peterson ligt, kan de Bitcoin koers volgens zijn theorie $140.000 bereiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN