Elon Musk Bitcoin

Mark Cuban legt uit waarom hij bullish is op DeFi

In een recente aflevering van The Defiant-podcast sprak miljardair, ondernemer, investeerder, Shark Tank-ster en eigenaar van het Amerikaanse basketbalteam Dallas Mavericks, Mark Cuban, over waarom hij optimistisch is over cryptocurrencies in het algemeen en in het bijzonder DeFi. Daarnaast ging hij ook dieper in op waarom hij nog steeds sceptisch is over Bitcoin (BTC) als een valuta.

Gedurende het hele uur bleef Cuban aanhouden dat Bitcoin niet zozeer een valuta is, maar wel een opslag van waarde:

“Tot op de dag van vandaag geloof ik niet dat Bitcoin een valuta zal worden. Wat echt is veranderd, is dat mensen begonnen in te zien dat het slechts een opslag van waarde is.”

Cuban deed vervolgens verschillende voorspellingen die zijn optimisme over de toekomst van blockchain onthulden. Zo zei hij dat regeringen over de hele wereld hun eigen digitale munten kunnen maken omdat het goedkoper is:

“We verliezen geld op elke cent en stuiver die wordt geslagen. Er zijn gewoon zoveel kosten en domheid verbonden aan hoe we dingen altijd hebben gedaan.”

Hij noemde fiatgeld “onhoudbaar” voordat hij eraan toevoegde dat hij niet zeker weet “of we echt alles zullen zien instorten”. Hij voorspelde echter dat naarmate regeringen meer in digitale valuta gaan, hij kan zien dat ze een percentage van hun goudreserves verkopen en hun inkomsten in BTC of ETH steken.

Niets is echter zeker

Hij gaf ook eerlijk toe dat hij het uiteindelijk niet zeker weet:

“Veel hiervan is vertrouwen: wat vertrouw je? Wie vertrouw je? Hoe vertrouw je het? Bitcoiners vertrouwen terecht op algoritmische schaarste. En dat is oké. Maar er zit ook veel fundamenteel vertrouwen in. Je moet vertrouwen op elektriciteitstarieven, beschikbaarheid, dat niemand tot 51% kan komen.”

Voor degenen die het niet weten: “51%” verwijst naar het deel van de rekenkracht dat nodig is op een blockchain-netwerk om dat netwerk te kapen. Op dit moment lijkt het behoorlijk moeilijk om een ​​overname op die schaal te doen, maar Cuban raadt toch aan om voorzichtig te zijn.

Een analogie waarnaar hij in de hele podcast terugkeert, vergelijkt de opkomst van blockchain met die van internet, in die zin dat er initiële, beperkte, early adopter-toepassingen waren voordat het massaal geadopteerd werd. Cuban ziet dan ook smart contracts als het cruciale moment waarna crypto explosief in populariteit steeg en een het een grote bedreiging werd voor het banksysteem. Om die reden zei hij:

“Ethereum heeft een voordeel ten opzichte van Bitcoin voor gewone mensen.”

DeFi kan in de komende 10 jaar exploderen

Zijn liefde voor gedecentraliseerde finance (DeFi) gaat dan ook hand in hand met zijn liefde voor Ethereum (ETH), een blockchain die is gemaakt om smart contracts te ondersteunen.

DeFi-services hebben een volledige financiële infrastructuur bovenop de blockchain gebouwd, met behulp van smart contracts (geautomatiseerde blockchain-contracten) om protocollen te creëren die bestaande financiële services kunnen vervangen op een manier die, dankzij blockchain, ongekend transparant en interoperabel is. Cuban zei dan ook:

“Smart contracts zijn echt en doen me denken aan de begintijd van internet. Met alleen HTML en een beetje standaard JavaScript kunt u heel wat zaken doen. Het wordt een probleemloos bankieren. Het is gemakkelijker om binnen enkele seconden te lenen. Als je $200 in Ether of Bitcoin hebt en je wilt het inpakken, en dan wil je $100 lenen tegen 2,3%, dan heb je vijftien seconden nodig. Dat is ongelooflijk. Dat begint de banksector echt te ontwrichten.”

Al deze uitspraken van Cuban komen echter niet allemaal als een verrassing. Zo zei hij onlangs dat DeFi eerlijker is voor gebruikers dan de aandelenhandel-app Robinhood. Daarnaast zei hij op een WallStreetBets AMA dat DeFi in de komende tien jaar zou kunnen exploderen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN