Matic Network verandert naam in Polygon

Ethereum start-up Matic Network heeft zijn naam veranderd in Polygon. Oorspronkelijk ontworpen als een Ethereum sidechain die een oplossing biedt voor snelle en goedkope transacties. Hoewel de bestaande producten en token voor het grootste gedeelte hetzelfde blijven, lijkt de naamsverandering op een strategische verandering.

Het doel van het in India gevestigde bedrijf is het creëren van een multichain systeem op de Ethereum blockchain, vergelijkbaar met het systeem dat al door Polkadot is geïmplementeerd. Dit zal er voor Ethereum voor zorgen dat het snel en effectief kan schalen, terwijl de netwerkkosten verder worden verlaagd.

Hoge transactiekosten, Polygon lost het probleem op

De naamsverandering en nieuwe roadmap gebeurt in een tijd dat het cryptopubliek klaagt over de torenhoge transactiekosten op het Ethereum netwerk. Zo stegen de Ethereum transactiekosten vorige week boven de $20 dollar per transactie. In dit geval zijn verschillende Ethereum dapps op zoek naar laag 2 schaaloplossingen.

Polygon zal om dit probleem op te lossen ondersteund worden met extra elementen, zoals Optimistic Rollups, zkRollups en Validium. Deze elementen zullen het gemakkelijker maken om grote hoeveelheden blockchain transacties te verzenden zonder de belangrijkste blockchain te belasten.Rollups zijn een doorvoertechnologie voor het verifiëren van transacties die buiten de keten plaatsvinden en vervolgens opnieuw in de keten worden gepubliceerd. 

De nieuwe strategie heeft er ook toe geleid dat het project Ethereum-ontwikkelaars en influencers zoals Hudson Jameson, Ryan Sean Adams, Anthony Sassano en John Lilic als adviseurs heeft aangenomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!