Elon Musk Bitcoin

Nieuws omtrent Elon Musk’s Tesla heeft voor schokgolven gezorgd in de markt

We kunnen wel stellen dat het nieuws omtrent de investering van $1,5 miljard vanuit Elon Musk’s Tesla schokgolven heeft doen ontstaan in de crypto-markt. Zo is de Bitcoin koers de afgelopen uren flink gestegen en heeft zelfs een nieuw record behaald van $45.000. De stijgende Bitcoin koers zorgde ook voor het eerst voor een marktkapitalisatie van meer dan $800 miljard.

In de nasleep van Tesla’s Bitcoin-aankoop werden er veel shortposities geliquideerd. Zo is duidelijk geworden dat meer dan $500 miljoen aan shortposities op verschillende beurzen uitgestopt werden door de enorme stijging.

Het feit dat er zoveel mensen shortposities ingenomen hadden geeft echter wel aan dat er een groeiend bearish sentiment op de markt was, wat vast te maken had met het feit dat de Bitcoin koers meer dan 30 dagen onder de $35.000 handelde.

Binance kon de drukte niet meer aan

Gelukkig voor de bulls onder ons, is de Bitcoin koers weer flink gestegen door Elon Musk. Het is zelfs zo dat de bekendste en grootste beurs Binance problemen had door de enorme toename van gebruikers. Zo werd duidelijk dat Binance een flinke storing te verduren kreeg in de periode dat het nieuws omtrent Tesla aangekondigd werd.

Als gevolg van deze storting gaf Binance CEO, Changpeng Zhao (CZ), aan dat de problemen te wijten waren aan het “enorme aantal inkomend verkeer”. Hij merkte op dat de vertragingen alleen in sommige regio’s worden waargenomen en beweerde ook dat alles snel zou moeten worden opgelost. Hij gaf tevens aan dat deze gekte allemaal te wijten is aan Elon Musk.

Bitcoin koers lijkt op weg richting $50.000

Na het bereiken van de nieuwe all-time high van $45.000 en zonder enige weerstand in zicht, zou Bitcoin de komende dagen gemakkelijk voorbij $50.000 kunnen vliegen (géén financieel advies). Het prijsdoel van Max Keiser op de korte termijn van $65.000 lijkt tevens haalbaar met de huidige prijsstijging. Hij tweette het volgende:

Als de lijst van instellingen die in Bitcoin besluiten te stappen echter blijft groeien, dan zou zelfs een koersdoel van $100.000 waarschijnlijk kunnen zijn. MicroStrategy dreef de institutionele adoptie aan toen het begon met het omzetten van een deel van zijn fondsen in Bitcoin en voorspelde dat meer institutionele bedrijven Bitcoin zouden gaan gebruiken als schatkistreserve.

De deelname van Elon Musk’s Tesla zou echter voor een nog groter effect kunnen zorgen en zou andere instellingen ertoe aan kunnen zetten om het voorbeeld te volgen. Wanneer dit werkelijkheid wordt, dan zou de marktkapitalisatie van Bitcoin, door de schaarstefactor, zeer binnenkort de grens van een biljoen dollar kunnen overschrijden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN