Bitcoin prijs

Cryptotargets: Bitcoin stijgt naar nieuwe all-time high, maar wat nu?

Allereerst willen we Cryptotargets bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers heeft deze maandag een mooie rally gemaakt tot aan zijn hoogtepunt op $44.800. Nu de koers enigszins aan het ‘afkoelen’ is kunnen we kijken wat Bitcoin zijn volgende zet wordt.

15-minuten-grafiek Bitcoin koers

Op de 15-minuten-grafiek brengen we de laatste stijging van Bitcoin in kaart. Hier zie je twee grote candles die samen een stijging van ongeveer $4.000 waard zijn.

Op het moment van schrijven zien we dat de Bitcoin koers standhoudt boven de 8 dagen moving average en het lijkt erop dat een welbekend ‘bullflag’ patroon ontwikkelt en zelfs al doorbroken wordt. Meestal wanneer zo’n patroon boven aan de top van een stijging gemaakt en doorbroken wordt kunnen we op basis van technische analyse een tweede stijging vergelijkbaar met de eerste stijging verwachten.

Op de onderstaande foto wordt deze mogelijke stijging duidelijk gemaakt met de gele boxen.

Bron: TradingView

In dit geval zal dit een stijging kunnen betekenen tot aan $49.250.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek brengen we het grotere plaatje in kaart. In de analyse van vorige keer verwachtte we een stijging vanaf $33.550 richting $36.350 middels de fibonacci retracement levels.

Als we dezelfde levels nogmaals hanteren op de koers met de gegevens die we nu hebben op de 4 uren timeframe dan vertelt dat ons dat we nog een stijging naar minimaal $48.100 kunnen verwachten (o.b.v. level -0.618 van de fib).

Als dat nog niet alles is heeft de Bitcoin koers met zijn recente stijging ook laten zien dat het support heeft gevonden op een voormalig key weerstandslevel. Op dit level (de gele balk) had bitcoin maar liefst 6x weerstand gehad. Met de stijging over dit level en de confirmatie van een support bounce laat dat zien dat de koers super sterk is.

Bron: TradingView

Nog een confirmatie op de 4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek kunnen we ook spreken van een bullish breakout aan de bovenkant van een belangrijke consolidatie. Als we nu over de hele consolidatie een box plaatsen, deze kopiëren en vervolgens boven de breakout plaatsen, dan laat dat zien dat het $48.100 nogmaals wordt aangegeven als mogelijk doel. Veel handelaren spelen namelijk in op het verschil tussen belangrijke levels als mogelijke target in de volgende stijging of daling.

Bron: TradingView

Heb jij al geprofiteerd van de volatiliteit op crypto-markt? Zo niet, dan kan je altijd bij Cryptotargets terecht voor signals en informatie over het handelen in cryptocurrencies. Bezoek hun website voor meer informatie: www.cryptotargets.nl. Je kan ook natuurlijk terecht op hun signalen pagina om direct op de hoogte gehouden te worden!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN