Bitcoin Goud

Traditionele investeerders verplaatsen geld vanuit geld naar Bitcoin, zegt hoofdeconoom van Rosenberg Research

David Rosenberg, hoofdeconoom en strateeg bij Rosenberg Research, heeft aangegeven dat Bitcoin (BTC) het marktaandeel van goud langzaamaan aan het veroveren is. Volgens Rosenberg verplaatsen investeerders geld vanuit goud naar Bitcoin. Dit gaf hij aan in gesprek met Fox Business.

Rosenberg zei het volgende:

“De Bitcoin hype lijkt afbreuk te hebben gedaan aan fondsen die normaal gesproken naar de goudmarkt zouden zijn gegaan.”

Uit statistische onderzoeken van zijn bedrijf is gebleken dat de prijs van goud lager is dan het daadwerkelijk zou moeten zijn. De goudprijs zou namelijk $200 dollar per ounce hoger moeten zijn, als het geld van traditionele investeerders niet naar Bitcoin zou worden verplaatst.

De algemeen directeur en hoofdeconoom van CME Group, Bluford Putnam, uitte onlangs ook zijn positieve gevoelens over Bitcoin. Zo merkte hij op dat BTC “de concurrentie van goud als afdekking tegen toekomstige inflatierisico’s zou kunnen aangaan”.

Putnam verwees hier naar het beperkte aanbod van BTC en de verwachting dat de goudproductie dit jaar zal toenemen. Hij merkte ook op dat schommelingen in de goudprijs grotendeels verband lijken te houden met beleidswijzigingen door de Federal Reserve.

Traditionele investeerders kopen Bitcoin

Eerder in januari meldde CryptoBenelux dat, het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf Microstrategy, 314 Bitcoin gekocht heeft. Daarnaast kwam onlangs het nieuws naar buiten dat ‘s werelds grootste vermogensbeheerder met ruim $7,81 biljoen onder beheer, BlackRock, heeft aangekondigd dat het in BTC gaat investeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN