BNC cannabis

Brave New Coin gaat cannabisbedrijven helpen in Nevada

De technologie van het crypto-gegevensbedrijf Brave New Coin (BNC) zal worden gebruikt in een proefprogramma voor blockchain-gebaseerde cannabisbetalingen in Nevada. Volgens de aankondiging zal blockchain-firma Multichain Ventures de gegevens- en prijsinfrastructuur van het bedrijf gebruiken om te voldoen aan de wettelijke vereisten voor cannabisbedrijven in de staat Nevada.

Recreatieve en medicinale marihuana is sinds 2016 legaal in Nevada, maar een wetsvoorstel dat twee jaar geleden bij de wetgevende macht van de staat werd ingediend, beoogt geregistreerde cannabisbedrijven een geldloos betalingssysteem te laten hebben. De gegevens van Brave New Coin zullen dan ook worden gebruikt om een ​​”tokenized, closed-loop financieel ecosysteem” te creëren op basis van de Solana-blockchain, en om te voldoen aan de vereisten van de zogenoemde Assembly Bill 466.

Fran Strajnar, oprichter en CEO van Brave New Coin, zei het volgende:

“De meeste zakelijke exploitanten beschouwen traditioneel bankieren als vanzelfsprekend, maar de cannabisindustrie is afgesneden van de meeste financiële diensten in de VS. Exploitanten moeten bijzonder innovatief zijn als het gaat om het beheren van hun geld.”

Hij legde uit dat de data- en prijstechnologie van BNC zal worden gebruikt om legale cannabisoperatoren te helpen om betalingen en boekhouding beter af te handelen.

Zoals het er nu uitziet, is cannabis al in verschillende staten gelegaliseerd voor medicinale en recreatieve doeleinden, maar het is nog steeds een federaal gereguleerde stof van Schedule 1, waardoor entiteiten die op federaal niveau worden gereguleerd – zoals betalingsverwerkers en banken – dus nog steeds terughoudend zijn om zaken te doen met bedrijven in de cannabis-industrie.

Dit maakt fysiek contant geld de enige optie voor veel apotheken en andere cannabisgerelateerde bedrijven. Dit brengt ernstige veiligheidsrisico’s met zich mee, aangezien dergelijke bedrijven hun geld niet bij banken kunnen storten en het zelf moeten aanhouden en overboeken.

Aanvankelijk zou de pilot cannabisoperatoren in staat stellen contant geld om te zetten in een stablecoin en deze uit te wisselen met andere deelnemers aan het ecosysteem. In de toekomst zal de service ook ondersteuning toevoegen voor betalingen tussen consumenten en alternatieve cryptocurrencies.

Dit zou exploitanten in staat stellen om verbinding te maken met bankdiensten, terwijl consumenten in staat zullen zijn hun contanten om te zetten in tokenized “credits” bij winkeliers, wat het weer een stuk veiliger maakt voor de bedrijven in de industrie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN