DOGE

Dogecoin (DOGE) is flink gestegen, maar oprichter is hier niet zo blij mee

Zoals jullie wellicht allemaal mee hebben gekregen, is de koers van Dogecoin (DOGE) de afgelopen dagen flink gestegen. De prijs van Dogecoin schoot van ongeveer $0,01 naar meer dan $0,04 op 28 januari. De koers op het moment van schrijven staat zelfs op $0,041, echter is de koers de afgelopen dagen erg volatiel geweest.

Hoewel Dogecoin begon als een grap – een zogenaamde ‘meme-munt’, ontworpen om Bitcoin-knock-offs te bespotten – was de prijsstijging van deze week allesbehalve een grap. De Dogecoin-razernij van deze week heeft echter ook zijn tol geëist van één bepaald persoon, namelijk de medeoprichter van de munt, Billy Markus, ook bekend als Shibetoshi Nakamoto.

Markus tweette gisteren dat hij zeven jaar geleden zijn band met het project heeft beëindigd vanwege intimidatie van Dogecoin-investeerders; hij is momenteel dus niet meer betrokken bij het project. Maar hij dook vandaag nogmaals op Twitter om te zeggen dat hij deze week opnieuw het doelwit was van bedreigingen.

Markus gaf geen commentaar op de aard van de pesterijen of wie erbij betrokken was. Hij wil alleen dat mensen weten “hoe het voelt als een menigte je vraagt ​​om iets voor hen te doen in een project waar je op dit moment niet bij betrokken bent, waarvan je hebt gezien dat anderen er vele miljoenen [dollars] aan verdienen.”

Het succes van Dogecoin deze week kwam na geconcentreerde inspanningen op de r/SatoshiStreetBets-subreddit om de prijs op te drijven. Crypto-handelaren op de subreddit kopieerde eerder deze week het GameStop-achtige succes van een andere subreddit, r/Wallstreetbets.

De laatstgenoemde subreddit is de laatste dagen flink in het nieuws geweest vanwege het opdrijven van de prijs van het inmiddels bekende videogamebedrijf GameStop. Het deed dit door collectief de aandelen van het bedrijf te kopen, waardoor grote hedgefondsen, die allemaal gokten op een daling van de koers, werden gedwongen om hun posities te sluiten en hun verlies te pakken.

Maar Markus is niet een van de mensen die profiteerde van de Dogecoin-stijging van deze week. Hij zei dat hij in 2015 al zijn DOGE verkocht had, wat volgens zijn eigen woorden “ongeveer genoeg was om een ​​gebruikte Honda Civic te kopen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN