Ethereum koers analyse

Benelux Crypto: Wat is de volgende stap voor de NEO koers?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze analyse van NEO. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we de NEO koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

NEO koers 4-uur-grafiek

NEO koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

De afgelopen maand heeft onze vorige analyse van de NEO koers exact gevolgd: na een break-out van de onderste trendline hebben we een mooie stijging gemaakt tot aan de 28 dollar. Dit is dan ook de voorlopige top en sindsdien zitten we in retracement.

Wat verder opvalt is dat we een mooie falling wedge hebben gevormd en dat we langzaam maar zeker de apex naderen. De 20 usdt dollar, welk samenvalt met de fib 0.5, houden we dan ook strak in de gaten. Wanneer we naar de RSI kijken zien we dat daar ook een falling wedge is gevormd en dat we daar zelfs al uitgebroken zijn. Wat betreft de Mac-D, we bevonden ons in de bullish zone maar dit heeft niet doorgezet en nu zijn we met een bearish cross bezig.

NEO koers daggrafiek

NEO koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op de daily is het eerst wat opvalt dat de 20 USDT-zone uiteraard een longterm support is. Verder zien we dat de volume de afgelopen dagen is afgenomen, dit in combinatie met een prijsdaling. Vaak wijst dit op het feit dat we een tijdelijke bodem zullen bereiken. We zien overigens ook een trendline die sinds een jaar geleden is gestart, deze zullen we dan in het vervolg bijhouden. Op de RSI is ook op de daily een falling wedge te zien, waar we momenteel ook uitgebroken zijn. De Mac-D bevindt zich op de daily in de bearish zone maar lijkt wel te willen afkoelen.

Conclusie

Wanneer we de daily en de 4hr naast elkaar leggen en een afweging maken lijkt het erop da we nogmaals de fib 0.5 ( 20 USDT-zone) zullen bezoeken. De kans is groot dat we dan zullen bouncen om zo uit de falling wedge te breken. Mocht dat niet lukken en mochten we onder deze wedge breken, verwacht ik een move naar de fib 0.618, gevolgd door een bounce. Essentieel is dat we een 4hr close met toegenomen volume willen zien boven de wedge.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN