Ripple

XRP koers wordt kunstmatig onderdrukt door de rechtszaak

We kunnen wel stellen dat de XRP koers het de afgelopen tijd moeilijk heeft. Het bedrijf achter de bekende cryptocurrency heeft onlangs verschillende rechtszaken aan zijn broek gekregen, waarvan de belangrijkste die vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is. Nu is het echter zo dat de meeste XRP-fans goede hoop hebben dat het nog goed komt met de munt.

Hoewel de toekomst van de munt op zijn minst twijfelachtig te noemen is, heeft een bekende advocaat Jeremy Hogan, van het advocatenkantoor Hogan & Hogan, onlangs ook zijn zegje gedaan hierover. Hij gaf aan dat het “alles of niets” is voor XRP en dat het een “conservatieve schatting” zal zijn om aan te nemen dat de prijs van XRP met 2-3 keer zou stijgen, als Ripple de rechtszaak wint.

Als alternatief beweerde Hogan ook dat XRP tot nul zou kunnen dalen als de rechtszaak slecht afloopt en de SEC Ripple’s mogelijkheid belemmert om zijn operaties volledig te financieren, waardoor Ripple gedwongen wordt om te sluiten.

Deze situatie is echter onwaarschijnlijk, gezien het feit dat Ripple een technologiebedrijf is dat niet te sterk afhankelijk is van fysieke activa om zijn activiteiten uit te voeren. In het ergste geval kan Ripple een aanzienlijke verstoring van zijn bedrijfsmodel verwachten en moet het mogelijk stoppen met zaken doen met Amerikaanse investeerders.

Hogan was echter nog niet klaar en de advocaat voegde eraan toe:

“Naar mijn mening weegt het voordeel van XRP, vooral op korte termijn, minstens 2-3 keer zwaarder dan het nadeel.”

De populaire advocaat suggereerde ook dat de prijs van XRP kunstmatig wordt onderdrukt door de huidige rechtszaak tegen Ripple. Wat de conclusie ook is, zal het volgens Hogan geen ‘doodsteek’ zijn voor Ripple als bedrijf.

“Mijn conclusie is dat de meest waarschijnlijke uitkomst van de SEC-rechtszaak een schikking zou zijn met een hoge boete of boete voor verkopen uit 2013-14 en misschien 2015 en een soort van controle of beperking op de verkoop van de ondergebrachte XRP.”

Interessant is dat Ripple-leidinggevenden vaak “onzekerheid over de regelgeving” in de VS als een punt van zorg hebben genoemd, en zelfs hebben gesproken over verhuizing naar het buitenland om dit probleem op te lossen. Het lijkt ons dan ook aannemelijk dat het bedrijf deze plannen nog steeds heeft en wellicht na de rechtszaak uit gaat voeren. Naar welk land het bedrijf echter gaat verhuizen is onduidelijk, echter lijkt Japan de beste papieren te hebben.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN