Apple nieuws

Crypto-wallets op Apple apparaten lopen gevaar!

Apple heeft onlangs een nieuwe beveiligingsupdate uitgebracht voor zijn mobiele gebruikers, nadat bekend werd dat de vorige versie kwetsbaarheden bevatte die erg gevaarlijk zouden kunnen zijn voor crypto-wallets.

De beveiligingsupdates, die dinsdag zijn uitgebracht, hebben betrekking op iOS 14.4 en iPadOS 14.4. Door de kwetsbaarheden konden hackers naar verluidt op afstand toegang krijgen tot een apparaat, waardoor de cryptocurrency-portemonnee van de gebruiker in gevaar liep.

Als gevolg van deze kwetsbaarheid waarschuwde Pete Kim, hoofdingenieur van Coinbase, iPhone-gebruikers om hun besturingssysteem onmiddellijk bij te werken. Hij zei het volgende op Twitter:

“Als u een mobiele cryptoportemonnee op een iOS-apparaat gebruikt, moet u iOS zo snel mogelijk updaten! De update bevat een oplossing voor een kwetsbaarheid voor het uitvoeren van willekeurige code op afstand die mogelijk actief is misbruikt.”

Mobiele portemonnees zijn een populaire manier voor crypto-gebruikers om hun digitale activa op te slaan en over te dragen. Ze maken het ook gemakkelijker om cryptocurrency uit te geven aan alledaagse items. De mobiele portemonnee van Coinbase is bijvoorbeeld de 13e meest gedownloade financiële app in de Apple Store en de kwetsbaarheid zou dus catastrofale gevolgen kunnen hebben voor de gebruikers van de crypto-wallet.

De beveiligingsupdates van Apple zijn beschikbaar voor iPhone 6s en later, iPad Air 2 en later, iPad Mini 4 en later en de zevende generatie iPad Touch. Zorg er dus voor dat je zo snel mogelijk de apparaat update!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN