CoinfloorEX

Valkyrie Digital Assets dient aanvraag voor Bitcoin ETF in

Nu Bitcoin (BTC) populairder is geworden onder institutionele investeerders, zijn de gesprekken over een potentiële Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) weer in volle gang. Waar de vorige aanvragen keer op keer werden afgewezen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), gelooft de in Dallas gevestigde investeringsmaatschappij voor alternatieve activa, Valkyrie Digital Assets, dat het nu de juiste tijd is om een Bitcoin ETF te lanceren.

De cryptogerichte tak van investeringsmaatschappij Valkyrie Investments diende namelijk op vrijdag een aanvraag in bij de SEC met het voorstel om het Valkyrie Bitcoin Fund op de New York Stock Exchange te vermelden. Het document onthult ook dat Coinbase Custody Trust Company, LLC, zou optreden als de bewaarder van de voorgestelde ETF. De aanvraag bevat geen details over het mogelijke handelssymbool van de ETF, noch over het aantal aandelen dat het van plan is aan te bieden.

Een Bitcoin ETF wordt algemeen beschouwd als een potentiële katalysator voor de massale acceptatie van de koningsmunt, aangezien hierdoor reguliere beleggers gemakkelijk blootstelling aan BTC kunnen verkrijgen door ze op de beurs te kopen, terwijl ze de ‘lastige’ procedures van eigendom en opslag omzeilen.

Macrogoeroe en mede-oprichter van Real Vision Raoul Pal heeft eerder gezegd dat investeringsmanagers met een vloedgolf aan geld wachten op een ETF, en op het moment dat dat gebeurt, zijn ze klaar om in te stappen. Hij zei het volgende:

“… Ze kunnen nog niet investeren omdat er geen ETF is – maar op het moment dat het er komt, hebben deze jongens $5 biljoen aan activa onder de Amerikaanse gemeenschap van beleggingsadviseurs in de VS alleen en als ze er 10 basispunten in zouden steken, is dat $5 miljard onmiddellijk, maar de kans is groot dat het veel meer zal zijn omdat het een zeer snel bewegend bezit is.”

Valkyrie Digital Assets voegt zich bij een groeiende lijst van bedrijven die een Bitcoin ETF hebben aangevraagd, waaronder investeringsmanagementgigant VanEck die vorige maand ook een nieuwe aanvraag heeft ingediend.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN