Bitcoin heeft deze week weer wat kracht laten zien, zoals ik in de dagelijkse youtube updates al meerdere malen aangaf, zat er een correctie van de trend aan te komen.

Bitcoin koers corrigeert omdat miners en vroege investeerders verkopen

De Bitcoin koers is de afgelopen tijd flink gedaald van het hoogtepunt dat dit jaar werd vastgesteld op ongeveer $42.000, en volgens on-chain-gegevens is dit te wijten aan extreme winstnemingen van vroege investeerders en miners.

Na een stijging van $3.800 naar ongeveer $42.000 in minder dan een jaar, is de Bitcoin koers al veel later gecorrigeerd dan verwacht en, afhankelijk van hoe diep de koningsmunt daalt, kan deze correctie wel eens heel gezond zijn. Zo daalde de koningsmunt tijdens eerdere bullmarkten met gemiddeld 37% in een handvol correcties. Tot dusver zijn er nul vergelijkbare correcties geweest sinds de start van de bullmarkt. Het was dus te verwachten dat er een correctie zou komen.

Totale winst per BTC

Ongeacht de uiteindelijke procentuele daling, geeft de aangepaste bestede winst-output-ratio (aSPOR) aan dat de huidige correctie overeenkomt met eerdere dalingen in de bullmarkt en waarschijnlijk een ideale gelegenheid is om te kopen.

De aSPOR is in wezen een maat voor het wegen van de verkochte prijs versus de betaalde prijs, of de totale winst per munt.

Bron: Arcane Research

De recente rally bracht aSPOR naar het hoogste niveau sinds de piek van 2017, maar is sindsdien teruggevallen naar de “1-lijn”. De 1-lijn is “neutraal”, wat zou kunnen suggereren dat het tijd is om de dip te kopen, voordat de Bitcoin koers de hoge aSPOR-niveaus opnieuw gaat bezoeken (géén financieel advies).

Vroege investeerders en miners nemen hun winst

Een andere grafiek laat ook zien dat er extreme winst wordt genomen, maar het zijn niet alleen vroege kopers van de cryptocurrency die veel winst maken, zoals opgemerkt door SPOR. De positie-index van de ‘Bitcoin miners’ heeft een hoogste punt in acht jaar bereikt. Dit betekent dat, volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju, miners de laatste tijd een “ongebruikelijk aantal Bitcoins” verplaatsen.

Miners verplaatsen BTC naar beurzen om met aanzienlijke winst te verkopen. Volgens de door Charles Edwards ontworpen indicator “Bitcoin-productiekosten” liggen de kosten om elke BTC te ‘produceren’ tussen ongeveer $11.000 en $18.000.

De productiekosten van BTC zijn momenteel minder dan de helft van de prijs per munt. Tegen de huidige prijzen verdienen miners dus tussen de $20.000 en $13.000 per munt. En bij zo’n hoge mark-up is de verleiding om te verkopen te sterk om te laten liggen, zelfs ondanks de toename van de vraag naar de cryptocurrency onder institutionele beleggers.

Zoals gezegd corrigeerde de Bitcoin koers tijdens eerdere bullmarkten met maar liefst 37%, maar de huidige daling heeft op het moment van schrijven slechts 31% bereikt. Een theorie is dat de deelname van grote spelers het een stuk lastiger hebben gemaakt om zulke grote correcties te realiseren. Het is echter afwachten of deze theorie klopt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN