Bitcoin Nieuws

Steeds meer ‘ouderen’ investeren in cryptocurrency

We hebben de laatste tijd flink wat nieuwe mensen de crypto-markt zien betreden. Zo zijn we op onze verschillende social media kanalen flink gegroeid en het aantal bezoekers op onze website bereikt ook elke maand nieuwe records.

Wat echter opvallend is, is dat steeds meer ‘ouderen’ besluiten om in de crypto-markt te investeren. Deze trend werd ook gezien in een recent onderzoek van het digitale betalingsplatform Wirex, dat vandaag gedeeld werd.

Het speciale rapport was gewijd aan het onderwerp van de acceptatie van cryptocurrency in 2021. Het rapport is samengesteld in samenwerking met de Stellar Development Foundation en bevat onderzoeksresultaten van 3.834 mensen uit 89 verschillende landen, met als doel de nieuwste trends omtrent adoptie van blockchain-aangedreven digitale betalingen in de wereld te begrijpen.

De enquête werd uitgevoerd in de loop van drie weken, waarbij zowel Wirex als de SDF emails verstuurden waarin werd gevraagd om vrijwillige deelname aan een enquête over het gebruik van grensoverschrijdende transacties. Onder de respondenten waren 81% inwoners uit Europa en 17% van de deelnemers kwam uit de regio Azië-Pacific.

Bron: Wirex

Als onderdeel van het rapport benadrukten Wirex en SDF dat leeftijd “geen belemmering is voor het adopteren van blockchain-technologie“, en ontdekten dat er bij alle leeftijdsgroepen voldoende ‘honger’ is naar de voordelen van blockchain. Bijna 60% van alle deelnemers aan de enquête was namelijk 45 jaar of ouder, en velen experimenteerden met blockchain-betalingen.

Bron: Wirex

Volgens de onderzoeksresultaten gebruikte meer dan 30% van de respondenten tussen de 45 en 54 jaar – de leeftijdsgroep van de grootste enquête – crypto. Uit de studie bleek ook dat 26% van de vrouwen van 55 tot 64 jaar in crypto investeerde, vergeleken met 14% van de mannen in dezelfde leeftijdsgroep.

Daarnaast merkte het rapport op dat consumenten zullen digitale activa eerder beschouwen als een alternatief voor traditionele geldovermakingsdiensten als ze hogere bedragen tot $1.000 sturen. Bovendien bleek uit de enquête dat 86% van de respondenten zich veilig voelde bij het gebruik van cryptocurrency.

Andere bedrijven hebben ook een trend opgemerkt waarbij oudere generaties overgaan op Bitcoin. In juni 2020 meldde de Britse cryptohandel-app Mode dat Baby Boomers en Generation-X-investeerders hun maandelijkse crypto-investeringen met een factor negen verhoogden tijdens de COVID-19-pandemie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN