Rusland crypto wet

De grootste bank van Rusland vraagt goedkeuring voor eigen digitale valuta

De gigantische Russische staatsbank Sberbank heeft goedkeuring gevraagd bij de centrale bank van het land om een digitale valuta te lanceren via een eigen blockchain-platform. De aanvraag werd begin januari ingediend, volgens de lokale nieuwsmedia Interfax.

Mocht de centrale bank van de Russische Federatie de aanvraag goedkeuren, dan is Sberbank van plan om het blockchain-platform te gebruiken om zijn eigen cryptocurrency te creëren. De Sberbank is van plan om bij groen licht het gedecentraliseerde platform in het voorjaar te lanceren.

Anatoly Popov, vice-voorzitter van de raad van bestuur, zei het volgende hierover:

“Sberbank heeft begin januari een aanvraag ingediend bij de Bank of Russia om haar blockchain-platform te registreren, aangezien digitale financiële activa in overeenstemming met de wet op een geregistreerd platform kunnen worden uitgegeven.”

Popov legde verder uit dat de bank de technologie al heeft getest en ziet “dat deze oplossing werkt”. Het registratieproces duurt 45 dagen en de toezichthouder keurt de aanvraag goed of zal binnen de gestelde termijn om meer informatie vragen.

De sprong van de Russische bank in blockchain kwam niet als een verrassing, aangezien het vorig jaar al haar plannen onthulde om met een digitale valuta te komen. Eerder werd gemeld dat Sberbank samenwerkte met JPMorgan om te experimenteren met zijn digitale valuta. De details en tijdschema van die pilot waren toen echter niet duidelijk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN