Bitcoin koers

3 redenen waarom Bitcoin weer richting $40.000 kan stijgen

De Bitcoin (BTC) koers daalde vandaag onder de $30.000 en bereikte een dieptepunt van $28.850. De koningsmunt is in een week tijd met meer dan $10.000 gedaald, desondanks is het sentiment nog erg positief. De koers beweegt op het moment van schrijven rond de $31.000. In dit artikel lichten we drie redenen uit waarom de Bitcoin koers weer richting de $40.000 kan stijgen.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1000 geen handelskosten!

Blackrock dient aanvraag in bij de SEC

Eén van de redenen waarom het sentiment nog positief is komt mede door de recente aanvraag van BlackRock bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Daarin zei het bedrijf, met ruim $7,81 biljoen onder beheer, dat het in Bitcoin gaat investeren.

Grayscale blijft Bitcoin bijkopen

Een andere reden waarom analisten positief blijven is om het feit dat, een van ‘s werelds toonaangevende investeringsmaatschappijen, Grayscale, de afgelopen tijd flink bezig geweest is met het kopen van Bitcoin. Recentelijk is het nieuws naar buiten gekomen dat het in de afgelopen dagen 16.244 Bitcoin gekocht heeft, met een waarde van meer dan $600 miljoen. Dit betekent dat het bedrijf nu meer dan 640.000 BTC, ter waarde van circa $20 miljard, bezit.

Grayscale Bitcoin
Bron: Bybt

Analisten zien de accumulatie van Grayscale in het nieuwe jaar als een signaal van een volgende prijsherstel.

Clark Davis, een crypto-YouTuber, zei het volgende hierover:

“Grayscale kocht meer dan 8.000 Bitcoin. Als ze dat elke dag zouden doen, zouden ze dit jaar 2,9 miljoen BTC kopen. Er zijn slechts 2 miljoen op beurzen. Er is geen scenario waarin met deze krankzinnige vraag naar Bitcoin de prijs niet veel hoger zal gaan.”

Politici beginnen BTC langzamerhand te zien als iets positiefs

Steeds meer politici beginnen Bitcoin langzamerhand te zien als iets positiefs. Zo gaf de voormalig premier van Canada, onlangs aan dat hij Bitcoin ziet als een alternatieve reservevaluta voor de Amerikaanse dollar. Daarnaast werd in een recent interview met FOX Business duidelijk dat de burgemeester van de Amerikaanse stad Miami, Francis Suarez, overweegt om een deel van de huidige investeringsportefeuille van de stad te diversifiëren door een percentage ervan in Bitcoin te stoppen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN