Cryptocurrencies veilige haven

Potentiële manipulatie is een grote barrière voor institutionele investeerders

De laatste tijd gaat het in de cryptocurrency-markt alleen maar over het feit dat de institutionele acceptatie enorm is toegenomen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het huidige monetaire beleid weinig vertrouwen wekt bij instellingen. Daarnaast is het zo dat het vertrouwen is toegenomen door een constante vermindering van barrières zoals beveiligingsproblemen en een onvolwassen marktinfrastructuur. Een recent onderzoek wijst echter wel uit dat instellingen zich nog steeds zorgen maken over relatief lage marktkapitalisatie van cryptocurrencies.

Het adviesbureau Aite Group publiceerde het nieuwe rapport in samenwerking met eToroX, waarin duidelijk werd dat 5 sleutelfactoren een belangrijke rol kunnen spelen bij de institutionele marktacceptatie van crypto-activa. De gebieden omvatten marktstructuur, beveiliging en bewaring, technologische innovatie, de rol van krediet en marktliquiditeit.

Het rapport stelt dat vlotte toegang tot krediet op de cryptomarkt noodzakelijk is voor een bredere institutionele acceptatie. In totaal 25 marktrespondenten wezen op het belang van prijstransparantie en gemakkelijke markttoegang. Het rapport geeft het volgende aan:

“Obstakels voor institutionele adoptie bestaan ​​nog steeds, maar deze barrières worden geleidelijk aan naar beneden gehaald, grotendeels dankzij innovatieve crypto-native marktdeelnemers die het voortbestaan ​​van hun bedrijf op het spel hebben gezet bij de initiële groei van de institutionele crypto-activamarkt. De laatste groeigolf moet worden geleid door de traditionele institutionele marktdeelnemers en gedreven door toenemende duidelijkheid over de regelgeving, verbeterde marktinfrastructuur en geavanceerde technologie.”

Het rapport noemde tevens verschillende uitdagingen waarmee instellingen worden geconfronteerd bij de adoptie van currencies. Ondanks enkele problemen begonnen grote financiële bedrijven in 2020 Bitcoin en andere crypto-activa te verzamelen. Zo meldde wij al meerdere grote Bitcoin-aankopen door MassMutual, MicroStrategy, Ruffer Investment Company en meer.

Tevens wees Grayscale, ‘s werelds grootste crypto-vermogensbeheerder, er in het laatste kwartaalrapport op dat meer dan 90% van hun vraag afkomstig is van instellingen. Maar de institutionele acceptatie van crypto is niets in vergelijking met traditionele aandelen en grondstoffen zoals goud. Instellingen maken zich nog steeds zorgen over onzekere marktregels en mogelijke manipulatie van cryptocurrencies. Deze angst zal echter afnemen als de marktkapitalisatie groter wordt en manipulatie een stuk lastiger wordt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN