Eredivisie-spelers worden getokenized door Sorare

Na de Ligue 1, Bundesliga, Premier League, La Liga en meer, kon de Nederlandse Eredivisie natuurlijk niet achterblijven. Het is namelijk duidelijk geworden dat de Eredivisie zich aansluit bij de NFT-beweging van het blockchain-bedrijf Sorare.

Eredivisie-spelers worden getokenized

Door deze ontwikkeling zullen voetballers uit de Nederlandse Eredivisie via het op Ethereum gebaseerde fantasy voetbal-platform Sorare getokenized worden. Marc Rondagh, business development manager bij Eredivisie, zei het volgende over de ontwikkeling:

“Onze beslissing was grotendeels ingegeven door onze opwinding over hun ambitieuze visie om een ​​wereldwijd fantasy voetbalspel met digitale kaarten te bouwen. In de voorhoede van innovatie kijken we altijd vooruit, kijken we naar de toekomst, om onze fans nieuwe ervaringen te bieden.”

Wat is Sorare?

De kaarten op Sorare zijn een vorm van non-fungible tokens (NFT’s). Omdat de tokens op de blockchain leven, hebben ze aantoonbare schaarste en kunnen ze niet worden gerepliceerd.

Sorare maakt gebruik van Ethereum blockchain-technologie om digitale spelerskaarten uit te geven die vervolgens kunnen worden gebruikt om teams op te bouwen, die voor echt geld kunnen worden verhandeld.

Dit jaar heeft het bedrijf al bijna 80 voetbalclubs aan weten te trekken, waaronder Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain en Real Madrid. Sommige verzamelobjecten hebben een enorme waarde opgebouwd: vorig jaar werd een unieke kaart van Paris Saint-Germain-aanvaller Kylian Mbappé verkocht voor $65.000. Volgens een persbericht uit december 2020 genereerde de game $1,9 miljoen aan het verkopen van verkopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!