Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan dalen naar $25.000

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op ongeveer $34.000, na een correctie van ruim 7% in 24 uur. “Deze correctie zou echter het begin kunnen zijn van een veel grotere correctie, die de koers naar $25.000 zou kunnen duwen”, aldus AMBCrypto.

Hoewel veel investeerders en instellingen vertrouwen hebben in de nummer één cryptocurrency, kan het even duren voordat deze rally doorgaat. Er is tenslotte al een tijdje geen grote correctie geweest. Nu de Bitcoin koers op dit moment consolideert in de charts, is het afwachten of de bulls aan het langste eind weten te trekken.

Bitcoin prijs fractal

De bijgevoegde grafiek van AMBCrypto vergeleek de toppen van Bitcoin, de huidige ATH op $42.000 en met die van juni 2019. Waarbij het aangaf dat het besloten heeft om de nieuwe ATH niet te vergelijken met de ATH van 2017, aangezien Bitcoin toendertijd niet consolideerde na het bereiken van de top.

Bron: AMBCrypto

Het artikel gaf verder aan dat de huidige consolidatie de nieuwe bull-cyclus zou “kunnen maken of breken”. Het ging verder met:

“Op het eerste gezicht lijkt de consolidatie onschuldig, een eenvoudig vervolgpatroon, een bullish wimpel die duidelijk wijst op een bullish breakout. Na een nadere beschouwing kan echter worden gezien dat dit patroon een exacte replica is van het patroon dat zich voordeed na de lokale top in juni 2019.

De omcirkelde delen vertegenwoordigen de overeenkomsten die te zien zijn in de prijsbewegingen van 2021 en 2019. Verder geldt hetzelfde ook voor de RSI-indicator, die duidelijk 3 lagere hoogtepunten laat zien.

Op basis van deze bevindingen wordt de kans op een Bitcoin-crash groter, aangezien patronen zich vaak herhalen in tijden van over-optimisme / pessimisme, en op dit moment worden beleggers overweldigd door hun rendement.”

Periode is onbekend, maar omvang is duidelijk

Het gaf verder aan dat, hoewel de periode van deze consolidatie niet kan worden bepaald, kan de omvang van de daling wel worden bepaald:

“In 2019 daalde de prijs met ongeveer 28% nadat deze uit het consolidatiepatroon brak. Hierdoor kunnen we aannemen dat een vergelijkbare daling de Bitcoin koers in het bereik van $25.000 zou plaatsen. Om het beginpunt van de daling te selecteren, kan de volumeprofielindicator worden gebruikt om het controlepunt [POC] te bepalen, aangezien de daling van 2019 ook rond de POC plaatsvond.”

Tevens gaf het artikel aan dat de geschiedenis laat zien dat januari vaak niet de beste maand voor Bitcoin geweest is, wat hen doet vermoeden dat de koers waarschijnlijk flink gaat corrigeren.

Wat denken jullie? Verwachten jullie ook een grote correctie? Zo ja, gaan jullie dan bijkopen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN