Laatste Crypto Nieuws

Grayscale koopt $600 miljoen aan BTC in 24 uur

‘S werelds grootste cryptocurrency-vermogensbeheerder, Grayscale, is de afgelopen tijd flink bezig geweest met het kopen van Bitcoin (BTC). Zo plaatsten wij gisteren nog een artikel waarin duidelijk werd dat het bedrijf $700 miljoen aan cryptocurrencies gekocht heeft. Nu is echter naar buiten gekomen dat het in de afgelopen 24 uur 16.244 Bitcoin gekocht heeft, met een waarde van meer dan $600 miljoen. Dit betekent dat het bedrijf nu meer dan 630.000 BTC, ter waarde van bijna $23 miljard, bezit.

Volgens de gegevens die zijn verstrekt door het crypto-analysebedrijf Bybt.com, is het totale crypto-vermogen onder beheer van Grayscale vandaag de dag boven de $27 miljard, toen de prijs van Bitcoin $37.000 overschreed.

Daarnaast werd bekend dat het bedrijf de afgelopen 7 dagen bijna 26.000 Bitcoin verzameld heeft. Naast de BTC heeft Grayscale ook een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin Cash (BCH) gekocht. Volgens de vrijgegeven cijfers kocht de crypto-vermogensbeheerder de afgelopen 7 dagen meer dan 12.000 Bitcoin Cash.

Institutionele investeerders stromen weer binnen

Het bedrijf is onlangs weer begonnen met het accepteren van nieuwe klanten voor zijn Bitcoin Trust en Digital Large Cap Trust, nadat het bedrijf in december een tijdelijke stop aangekondigd had. Door deze fondsen weer open te stellen, heeft de vermogensbeheerder weer talloze nieuwe klanten weten toe te voegen, wat weer groot nieuws is voor de crypto-markt in het algemeen. In het onlangs uitgebrachte Q4-rapport schetste het bedrijf dan ook het belang van institutioneel geld:

“Instituties waren van oudsher verantwoordelijk voor het grootste deel van de instroom in Grayscale. Dit was vooral het geval in het vierde kwartaal van 2020, aangezien instellingen goed waren voor 93% van de kapitaalinstroom, oftewel $3,0 miljard. Dit komt misschien niet als een verrassing, gezien de recente vlaag van nieuws dat instellingen zijn opgewarmd voor Bitcoin. Inderdaad, Grayscale Bitcoin Trust was verantwoordelijk voor 87% van alle instroom in onze productfamilie, het hoogste percentage sinds Q2 2017, wat verder bewijst dat instellingen Bitcoin als reserve beschouwen.”

Interesse in altcoins groeit ook

Naast de grootste cryptocurrency ter wereld, verzamelt Grayscale langzaam ook andere digitale activa, waaronder ‘s werelds zevende grootste cryptocurrency Litecoin. Uit de laatste gegevens blijkt dat de vermogensbeheerder in de afgelopen 30 dagen meer dan 194.000 LTC heeft gekocht. De totale waarde van Grayscale’s LTC-holding bedraagt ​​nu ongeveer $174 miljoen. De BCH-holding van het bedrijf heeft een totale waarde van bijna $124 miljoen.

In een eerdere tweet zei de CEO tevens dat institutionele kopers de risico’s proberen te minimaliseren door hun blootstelling te spreiden. Hij tweette het volgende:

“Hoewel Bitcoin voor de meeste van onze investeerders de eerste stap in de ruimte blijft, hebben we een toename in interesse gezien van investeerders die op zoek waren naar brede exposure, waardoor de noodzaak om winnaars te kiezen en verliezers te vermijden werd vermeden.”

De recente rally van Bitcoin en Ethereum veroorzaakte tevens een enorme stijging in de waardering van de digitale activa van Grayscale.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN