Goldman Sachs

Goldman Sachs overweegt de lancering van crypto-bewaardiensten

Volgens een rapport overweegt de financiële gigant Goldman Sachs om zijn tenen in de crypto-industrie te dompelen door crypto-bewaringsdiensten aan te bieden.

Onder verwijzing naar een bron binnen Goldman Sachs, gaf CoinDesk aan dat de in New York gevestigde beleggingsonderneming onlangs een verzoek om informatie (RFI) heeft ingediend bij ten minste één toonaangevende instelling in de cryptocurrency-bewaarruimte. De anonieme bron gaf het volgende aan:

“Net als JP Morgan hebben we een RFI uitgegeven over digitale bewaring. We onderzoeken in grote lijnen digitale bewaring en beslissen wat de volgende stap is.”

Goedkeuring van de OCC heeft veel veranderd

De insider vertelde CoinDesk tevens dat het initiatief van Goldman Sachs “deel uitmaakt van een brede digitale strategie” volgens de recente regelgevende richtlijnen van het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency, waardoor banken stablecoins kunnen gebruiken voor betalingen.

In navolging op de aankondiging vanuit de OCC vond er eerder deze maand een verandering plaats in de wereld van crypto-bewaring, toen Anchorage uit San Francisco de voorwaardelijke goedkeuring kreeg van de OCC om een ​​nationale digitale bank te worden en daarbij “ondubbelzinnig” aan de definitie van “gekwalificeerde bewaarder” voldoet.

Anchorage-president Diogo Mónica zei in een interview dat deze wettelijke goedkeuring veel grote en risicomijdende institutionele spelers zal uitnodigen om in de crypto-markt te stappen.

Toen hem vervolgens gevraagd werd naar JPMorgan, Goldman en Citi – de drie grote U.S. banken die het meeste kijken naar crypto-bewaring – zei hij het volgende: “We praten met al deze jongens.”

Geen prime brokerage

De anonieme bron van Goldman Sachs ontkrachtte tot slot wel de geruchten dat de gigant op zoek zou zijn naar prime brokerage voor cryptocurrencies:

“Anchorage, BitGo en Coinbase hebben behoorlijk grootse plannen op het gebied van crypto prime brokerage en we zijn niet bezig om die te dupliceren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN