Bitcoin koers

Britse vermogensbeheerder prijst Bitcoin als waardeopslag

De grote Britse fondsbeheerder, Ruffer Investment Company, prees in zijn halfjaarlijkse beoordeling de nummer één cryptocurrency, Bitcoin (BTC), en zijn groeiende invloed onder instellingen, aangezien zijn onlangs onthulde portefeuille van $730 miljoen in Bitcoin, samen met zijn blootstelling via MicroStrategy en Galaxy Digital, meer dan verdubbeld is.

De Britse fondsmanager heeft onlangs onthuld dat het eind november bijna £550 miljoen heeft geïnvesteerd in de nummer één cryptocurrency, wat nu is gegroeid tot meer dan $1 miljard en bijna 3% van zijn portefeuille.

Het bedrijf merkte in zijn jaarlijkse evaluatie op dat ze geloven dat ze early adopters zijn van de ontluikende technologie, aangezien meer instellingen steeds vaker besluiten om in Bitcoin te investeren omdat ze de schaarste en technische superioriteit ervan begrijpen. De officiële verklaring luidde als volgt:

“We denken dat we hier relatief vroeg in zijn, aan de voet van een lange trend van institutionele acceptatie en financialisering van Bitcoin.”

Ruffer accepteerde dat Bitcoin als een actief relatief vluchtiger is en er is geen garantie dat het mainstream zou worden, maar ondanks die risico’s gaf het bedrijf aan dat het – gezien de toenemende acceptatie vanwege de schaarste en decentralisatie – een actief zal worden waar veel instellingen in zullen investeren. Het bedrijf merkte op:

“Vanwege het feit dat de rentetarieven nu nul bedragen is de investeringswereld wanhopig op zoek naar nieuwe veilige havens en niet-gecorreleerde activa. Onze grondgedachte is goed gepubliceerd, maar in het kort: we hebben een geschiedenis van het gebruik van onconventionele beschermingen in onze portefeuille. Dit is een ander voorbeeld, een kleine allocatie op een eigenaardige activaklasse waarvan we denken dat deze iets significant anders aan onze portefeuille toevoegt.”

Steeds meer instellingen stromen de markt binnen

Ruffer is echter niet de eerste instelling of fondsbeheerder die investeert of beweert dat ze Bitcoin als de volgende opslag van waarde zien. Het is namelijk zo dat, vóór de onthulling van Ruffer, bedrijven als MicroStrategy, Black Rock, PayPal, Grayscale en verschillende andere beursgenoteerde bedrijven hebben geïnvesteerd in het potentieel van Bitcoin.

Wij schreven gisteren nog een artikel waarin duidelijk werd dat Grayscale onlangs ruim $700 miljoen aan investeringen binnen wist te slepen vanuit institutionele investeerders. Tevens publiceerde de vermogensbeheerder onlangs zijn resultaten uit Q4 2020, waarin duidelijk werd dat het bedrijf in totaal $3,3 miljard aan investeringen aan wist te trekken.

Grayscale gaf echter ook aan dat institutionele investeerders steeds vaker besluiten om ook in andere cryptocurrencies te investeren. De CEO van het bedrijf, Michael Sonnensheim, gaf het volgende aan:

“Hoewel Bitcoin voor de meeste van onze investeerders de eerste stap in de ruimte blijft, hebben we een toename in interesse gezien van investeerders die op zoek waren naar brede exposure, waardoor de noodzaak om winnaars te kiezen en verliezers te vermijden werd vermeden.”

Al met al, is de institutionele interesse duidelijk de grootste drijfveer achter de laatste bull run van Bitcoin. Als deze interesse blijft groeien, en steeds meer bedrijven besluiten om verder te kijken dan de nummer één cryptocurrency, kan dit wel eens heel groots uitpakken voor de crypto-markt als geheel.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN