Binance BNB burn

Binance burned een recordbedrag van $165,8 miljoen aan BNB

De bekende crypto-beurs Binance heeft zijn driemaandelijkse tokenburn voltooid en heeft in totaal 3.691.888 Binance Coin (BNB) vernietigd, ter waarde van ongeveer $165,8 miljoen. Dit volgens een aankondiging die vandaag gepubliceerd werd.

Binance verbrandt elk kwartaal grote hoeveelheden BNB (gebaseerd op het aantal transacties met kwartaal), waardoor het beschikbare aanbod wordt verminderd – wat, in theorie, de prijs kan verhogen als de vraag stabiel blijft. Volgens Binance CEO Changpeng Zhao werden er deze keer ongeveer 2,4 keer meer tokens verbrand, in termen van fiatwaarde, vergeleken met het vorige evenement.

Net zoals de onderzoeksdirecteur van The Block, Larry Cermak, een paar uur eerder had voorspeld, is dit de grootste tokenburn tot nu toe van de beurs. Dit kan worden verklaard door de groeiende spot- en futures-handelsvolumes van Binance in het laatste kwartaal van 2020. Hij zei het volgende hierover:

“Het spotvolume van Binance is met meer dan 50% gestegen en het futures-volume is met 140% gestegen in het vierde kwartaal. Het kwartaalvolume bereikte veruit een recordhoogte van ongeveer $471,5 miljard in het vierde kwartaal.”

Cermak legde verder uit dat Binance het nummer één platform voor de handel in futures is geworden – nadat BitMEX ‘viel’ – en dat het handelsvolume in futures alleen al in december het hele derde kwartaal van 2020 overschreed.

Zoals de CEO van Binance eerder zelf al aangaf, vertegenwoordigt de groeiende schaal van tokenburns “aanzienlijke groei”, aangezien de hoeveelheid BNB die elke keer wordt verbrand, gebaseerd is op het aantal transacties dat per kwartaal op de beurs wordt uitgevoerd.

Slechts een dag voor de tokenburn bereikte de prijs van BNB een nieuw recordniveau van $46,81. Dit zou een teken van anticipatie kunnen zijn, aangezien tokenburns de prijs van BNB meestal een boost geven doordat het het totale aanbod vermindert.

Volgens het oorspronkelijke plan van Binance zal de beurs zijn driemaandelijkse tokenburn voortzetten totdat er 100 miljoen BNB over is – of 50% van het totale aantal tokens dat ooit is uitgegeven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN