Binance Nieuws

BNB nadert ATH terwijl 14e tokenburn om de hoek staat

Binance Coin (BNB), de eigen cryptocurrency van ‘s werelds toonaangevende beurs Binance, heeft een nieuwe all-time high bereikt, uren voordat het bedrijf van plan is om zijn 14e geplande tokenburn uit te voeren.

In de afgelopen 24 uur zag BNB een indrukwekkende stijging in zijn dollarwaarde. Het ging van een dieptepunt van ongeveer $40,9 naar een hoogste punt van $46 voor een totale intraday-winst van ongeveer 12%. Dit terwijl zijn hoogste punt ooit vastgesteld is op $45,162. Wat betekent dat de munt een nieuwe all-time high bereikt heeft.

De fikse stijging kan wellicht te maken hebben met de aangekondigde tokenburn, die in minder dan 48 uur plaats zal vinden, zoals bevestigd door de CEO van de beurs, Changpeng Zhao.

Wat houdt de tokenburn van BNB in?

Zoals beschreven in de whitepaper van de token, doorloopt Binance elk kwartaal een burnproces, waarbij het BNB koopt en vernietigt ter waarde van 20% van de kwartaalwinst van het bedrijf. Tot nu toe zijn er 13 evenementen geweest en het doel is om uiteindelijk op een total supply uit te komen van 100 miljoen tokens.

De laatste tokenburn vond plaats in oktober 2020 en had betrekking op de winsten van het derde kwartaal van dat jaar. Dit betekent dat het bedrijf in minder dan 48 uur opnieuw 20% van de winst van het laatste kwartaal van 2020 zal verbranden. In oktober vernietigde Binance in totaal 2.253.888 BNB, met een waarde van ongeveer $68 miljoen op dat moment.

De prijs is sindsdien aanzienlijk gestegen, net als de handelsvolumes, vooral gezien de sterke stijging van de markt in het laatste kwartaal van 2020. Dit zou een positieve impact kunnen hebben op de inkomsten van Binance, wat zou kunnen leiden tot een grotere tokenburn. Het is interessant om te zien of de prijs op dit evenement zal reageren of dat het al in de huidige prijs verwerkt is. We houden het scherp in de gaten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN