bitcoin koers

Bitcoin koers: wat kunnen we verwachten?

Het is de Bitcoin (BTC) koers in de afgelopen dagen niet gelukt om het $40.000 niveau te doorbreken. Dit leidde tot een uitverkoop waardoor BTC tot circa $34.408 daalde, voordat de Bitcoin koers terugkeerde naar de huidige prijs van $37.160. De reden achter de stijging komt wellicht omdat de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, een voorstel voor een stimuleringspakket van $1,9 biljoen heeft bekendgemaakt.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder!

De dip van Bitcoin begon na hernieuwde kritiek van wereldwijde toezichthouders. Zo noemde de president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, Bitcoin onlangs een “zeer speculatief actief” dat speelt met de psychologie van beleggers. Daarnaast werd er op 15 januari een aankondiging gedaan dat een Britse financieel adviseur een petitie heeft ingediend waarin de Britse regering wordt opgeroepen om cryptocurrencies in het land te verbieden.

Analist: Bitcoin koers op weg naar $27.000

De bekende Tradingview analist Alan Masters, zei onlangs dat Bitcoin tegen een neerwaartse weerstandslijn aanloopt, waardoor hij voorspelt dat de Bitcoin koers verder zal dalen. Hij zei:

“Onlangs piekte de prijs van Bitcoin op $42.000 op 8 januari, na vier dagen van retrace begonnen we een bounce te zien. Deze bounce zag er prachtig uit, maar niet meer. Dit hele plaatje betekent met een lower high, dat we lager gaan. De RSI is lager en de MACD ook.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“We krijgen een lower high na de bounce op EMA21, wat betekent dat we nu de volgende EMA testen. Dit is EMA50 die zit op $27.777. Dat is waar we naartoe gaan.”

De Fibonacci retracement niveaus op de onderstaande grafiek die Alan Masters deelde, van 0,382, gevolgd door 0,5, en 0,618, zullen ook fungeren als sterke ondersteuningsniveaus. De analist zei echter dat als de prijs van Bitcoin op een dagelijkse kaarssluiting boven $36.180 sluit, de analyse ongeldig wordt verklaard.

Bitcoin koers

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN