Ethereum Nieuws

Benelux Crypto: Ethereum koers onderweg naar all-time high?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we weer de enige echte Ethereum koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.


Ethereum koers daggrafiek

Ethereum koers
Bron: TradingView

Wanneer we op de daggrafiek kijken is het eerste dat opvalt een mooie uptrend die gaande is. We zien zelfs dat we in de eerste week van januari toegenomen volume hebben en dit nu aan het doorzetten is. Wat verder opvalt zijn de grote bodies van de candles, in combinatie met lange wicks omlaag. De lange wickjes omlaag indiceren dat de dipjes nog steeds goed worden opgekocht!

De RSI bevond zich een aantal dagen in de overbought zone maar is weer naar beneden gevallen en beweegt nu vrij stabiel. De Mac-D begint er wel bearish uit te zien; een bearish cross is op komst, maar in een sterke uptrend hoeft dat niet persé een voorteken van een dump te zijn.

Ethereum koers 4-uur-grafiek

Ethereum koers
Bron: TradingView

Wanneer we inzoomen is het eerst wat ons opvalt de potentiële trendline waar ze zojuist een aanraking mee hebben gemaakt. Dit is officieel de 3e aanraking dus nu is het even zien of we er doorheen gaan of terug gaan vallen. Wel zien we dat de volume de afgelopen candles is blijven afnemen, terwijl de Ethereum koers is blijven stijgen. Dit is wel een bearish teken.

Als we de fibonacci levels voor de short-term nemen zien we dat de fib 0.618 een key-support is dus die zone houden we dan ook goed in de gaten. Op de RSI zien we dat we een driehoekje hebben gevormd, waarvan we nu de apex benaderen en ook op de 4hr zien we dat de Mac-D een bearish cross aan het maken is.

Verder valt op dat we sinds kort weer in de upper band van de Bollinger-Bands bewegen. Je ziet in het verleden dat wanneer dit gebeurde, we telkens een tijdje erboven bleven.

Conclusie

Als we de daily en de 4hr naast elkaar nemen dan kunnen we gemakkelijk zeggen dat de Ethereum koers zich nog steeds in een uptrend bevindt. Wel denk ik dat we de trendline waar we nu tegen aan leunen niet direct zullen doorbreken en dat er een pullbackje tot rond de $1.050 mogelijk is. Mochten we toch doorzetten en een 4hr close boven de fib 1.272 maken dan verwacht ik weer een move richting de all-time high, welk mooi samenvalt met de fib 1.618!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN