Bitcoin koers analyse

Whales doen er alles aan om het $30.000-niveau te behouden

Zoals we allemaal hebben gezien, is de Bitcoin koers de afgelopen weken nogal volatiel geweest. De recente duik van de koningsmunt die ongeveer $200 miljard uit de crypto-markt wegvaagde, maakte beleggers bang, maar het is belangrijk om op te merken dat het belangrijke ondersteuningsniveau van $30.000 behouden werd.

Het was erg belangrijk om dit niveau te houden om een verdere daling te voorkomen. Ki Young Ju, CEO van het analysebedrijf CryptoQuant, beweerde zelfs dat veel institutionele beleggers de cryptocurrency boven de $30.000 kochten, en speculeerde dat ze er alles aan deden om de Bitcoin koers boven dit niveau te houden.

Deze mening werd gedeeld door Chris Svorcik, een technisch analist die voor FXEmpire schrijft. Hij gaf aan dat BTC boven $29.762 moet blijven – het halverwege punt tussen het laagste punt van 11 december en het hoogste punt van 12 januari – om een ​​daling naar het $26.000-niveau te voorkomen.

De steun van institutionele beleggers boven de $30.000 kan de prijsstijging van Bitcoin veiligstellen en de portefeuille van detailhandelaren beschermen. Op basis van de grafiek van niet-uitgegeven Bitcoins van Whalemaps, werd een relatief hoog volume Bitcoin verzameld boven de $30.000, en er wordt gedacht dat transacties met een hoog volume door institutionele beleggers en whales werden uitgevoerd. Daarom konden zij de Bitcoin koers boven de $30.000 houden en dit maakt de kans ook meteen klein dat de koningsmunt onder dit niveau zal dalen.

Op basis van de uurlijkse grafiek van niet-uitgegeven Bitcoins, waren de meeste niet-uitgegeven Bitcoins van $25.000 tot $40.000. Dit feit wordt ondersteund door cijfers van Coinbase, waarin duidelijk werd dat er ruim $1,7 miljard aan BTC uit de beurs verplaatst werd naar “bewaar-achtige portemonnees”, aldus de CEO van CryptoQuant.

Dit alles suggereert dat er een kleine kans is dat grote instellingen hun Bitcoin zullen verkopen op het huidige niveau, aangezien ook zij zullen ‘gokken’ op een fikse stijging van de Bitcoin koers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN