Crypto Nieuws

Elon Musk bespreekt het doel van een valuta op Twitter

De nieuwe rijkste man op aarde en CEO van Tesla en Space X, Elon Musk, heeft de afgelopen tijd nogal wat gemengde signalen uitgegeven over zijn mening over Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen. Hij gaf echter onlangs wel aan dat hij nooit meer een betaling in Bitcoin (BTC) zal weigeren.

In een recent bericht op Twitter ging de miljardair echter dieper in op het doel van een valuta, terwijl hij reageerde op een reactie van de bekende Bitcoin maximalist Robert Breedlove. In dit bericht gaf Breedlove het volgende aan:

“Een les voor Elon Musk. Geld is gewoon een hulpmiddel om waarde door de ruimtetijd te verplaatsen. Goud was geweldig om waarde in de tijd te verplaatsen, maar niet de ruimte. Fiat-valuta is geweldig om waarde door de ruimte te verplaatsen, maar niet de tijd. Bitcoin is geoptimaliseerd voor het verplaatsen van waarde in zowel ruimte als tijd.”

Elon Musk reageerde op deze opmerking als volgt:

“Wat we geld noemen, is slechts een informatiesysteem voor de toewijzing van arbeid. Waar het eigenlijk om gaat, is het maken van goederen en het leveren van diensten. We moeten valuta bekijken vanuit het standpunt van de informatietheorie. Welke de minste fouten en latentie heeft, wint.”

Zoals bekend is Bitcoin uiterst veilig, echter is het netwerk niet snel genoeg om veel transacties te verwerken. Dit kan echter opgelost worden door gebruik te maken van layer-2-oplossingen zoals het Lightning Network. En ander punt waar aan gedacht moet worden is de stabiliteit van de munt. De Bitcoin koers is momenteel erg volatiel en dit maakt het lastig om te gebruiken als valuta in het dagelijkse leven.

Als Elon Musk echter toch zou besluiten om zijn eerder genoemde Bitcoin-portfolio van ‘slechts’ 0,25 BTC te vergroten, kan dit gigantisch nieuws zijn voor de gehele markt. Zo zei Barry Silbert van GrayScale het volgende:

“Twitter gaat absoluut zijn op zijn kop staan als Elon/Tesla onthult dat zij/hij Bitcoin bezit.”

Dat gezegd hebbende, er zijn geen aanwijzingen dat de zakenmagnaat dit van plan is, echter is het wel duidelijk dat er de afgelopen tijd veel onverwachte dingen gebeurd zijn in de crypto-markt. Elon Musk die in Bitcoin zou stapt lijkt hierdoor niet meer heel vergezocht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN