Ethereum koers

Polkadot koers doorbreekt $12 dollar en bereikt nieuwe all time high

Na een forse daling op 11 januari tot $7,16 dollar, heeft de Polkadot koers vandaag de $12 dollar doorbroken. De Polkadot koers is in de afgelopen 24 uur met meer dan 20% gestegen en bereikte een nieuwe all time high van $12.30 volgens cijfers van Binance.

Wat is Polkadot?

Polkadot (DOT) is een volgende generatie blockchain protocol dat interoperabiliteit tussen verschillende blockchains mogelijk maakt. Gavin Wood is de oprichter van Polkadot en de mede-oprichter van Ethereum. Polkadot is in 2020 gelanceerd en staat nu al in de top 10 munten op basis van marktkapitalisatie.

Bron: CoinMarketCap

Analisten zijn enorm bullish op Polkadot en suggereren dat de Polkadot koers dit jaar nog aanzienlijk kan stijgen. De bekende Nederlandse crypto-analist CryptoMichaël, met meer dan 100.000 volgers op Twitter, benoemde onlangs Polkadot op de radiozender FunX.

Verder gaf CryptoMichaël onlangs zijn visie op de Polkadot koers en merkte hij op dat hij verwacht dat het slechts een kwestie van tijd is voordat we richting de $20 dollar stijgen. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Polkadot is een van de sterkste bouncers van vandaag, aangezien het een van de niveaus bereikte die ik eerder heb gemarkeerd. Waarschijnlijk wat meer consolidatie, maar ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat we $DOT boven $20 zien.”

Wat kunnen we van de koers verwachten?

We spraken met Daan van Beneluxcrypto over zijn visie op de Polkadot koers. Hij zei het volgende:

“Wat opvalt op de #DOTUSDT is dat we sinds gisteren in een zeer sterke uptrend zitten. Negen van de tien 4-hr candles zijn groen en een meerderheid van die candles bevatten goede volume. We zien dat 7.5 USDT de zone is geweest met een sterk support, veel mensen zijn dan ook in gestapt rond dat gebied.

De RSI bevindt zich wel in de overbought zone maar in een sterke uptrend hoeft dat géén bearish teken te zijn en kan het zomaar doorzetten. De Mac-d beweegt nog steeds sterk in de bullish zone. De 12 dollar zijn we op dit moment aan het doorbreken en op de #DOTUSDT bevinden we ons dus op de all-time high op dit moment.”

Bron: Tradingview

“Wanneer we kijken naar de #DOTBTC chart ziet deze er soortgelijk uit wat betreft de indicatoren. Echter zijn we hier nog niet op de ATH en is er natuurlijk nog veel ruimte voor groei. De eerstvolgende key-resistance nadert en dat is rond de 33200 satoshi. Wat wij verwacht is dat we hieruit breken en dan een kort tijdje sideways zullen bewegen om zo weer een move omhoog te kunnen maken.

Mocht je een positie willen nemen dan zou een 4hr close boven de 33200 een mooie kans kunnen zijn. Mochten we dat gebied niet doorbreken dan is het goed mogelijk dat we de 27500 satoshi zone weer bezoeken, ook dat zou een mooie entry kunnen zijn.”

Polkadot
Bron: Tradingview

LET OP: dit is geen financieel advies. Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Bekijk dan het Telegram kanaal van Benelux CryptoKlik hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN