XRP koers

Japanse toezichthouder bestempelt XRP ook niet als een effect

Naast de Britse regering heeft nu ook de Japanse Financial Services Agency (FSA), de effectenregelgever van het land, aangegeven dat het XRP als een cryptocurrency ziet en niet als een effect, wat goed uitkomt aangezien Ripple eerder aangegeven heeft dat het op zoek is naar een nieuw ‘cryptovriendelijk’ onderkomen.

Dit plan is recentelijk nog meer relevant geworden, aangezien de Amerikaanse Securities and Exchange Commission Ripple onlangs aangeklaagd heeft vanwege de verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Japan daarentegen staat een stuk positiever tegenover de eigen cryptocurrency van Ripple. Het gaf het volgende aan tegen The Block:

“De FSA beschouwt XRP als een cryptocurrency op basis van definities van de Payment Services Act. FSA onthoudt zich van het maken van opmerkingen over de reactie van andere autoriteiten.”

De verklaring is de eerste keer dat de FSA rechtstreeks commentaar heeft geleverd op de juridische status van XRP. Vorige maand publiceerde het Japanse Nomura Research Institute echter wel een rapport waarin stond dat volgens de wet een “algemeen aanvaarde interpretatie” is dat XRP een cryptocurrency is en geen effect.

Kort daarna publiceerde Ripple’s investeerder en zakenpartner SBI Holdings, onder verwijzing naar dat rapport, een persbericht waarin stond dat XRP geen effect is in Japan. Volgens de Japanse Payment Services Act is een digitaal activum namelijk een ​​cryptocurrency of “virtuele valuta” wanneer het wordt gebruikt als betaalmethode voor een niet-gespecificeerde persoon en wanneer het niet in fiat-valuta uitgevoerd wordt.

Het feit dat de Japanse FCA positief tegenover XRP staat is natuurlijk goed nieuws voor het bedrijf Ripple, mits de interesse om te verhuizen nog steeds aanwezig is. Daarnaast is één van de grootste partners van Ripple, de eerder genoemde SBI Holdings, een Japanse organisatie, wat nog een extra reden is voor het bedrijf om naar het Aziatische land te verhuizen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN