Ripple nieuws

Grayscale Investments gaat zijn XRP fonds stopzetten

Als vervolg op de verwijdering van XRP uit zijn Digital Large Cap-fonds (DLC), heeft Grayscale Investments nu ook de ontbinding van zijn XRP fonds aangekondigd. De stap is het gevolg van de huidige onzekerheid die heerst in de Verenigde Staten over de precieze status van de munt, aangezien Ripple door de Amerikaanse SEC is aangeklaagd vanwege het verkopen van niet-geregistreerde effecten.

Grayscale kondigde de beslissing aan om zijn XRP fonds te stoppen in een persbericht dat gisteren gepubliceerd werd. Een fragment uit het persbericht luidt:

“In reactie op de actie van de SEC hebben bepaalde belangrijke marktdeelnemers maatregelen aangekondigd, waaronder het schrappen van XRP van grote handelsplatforms voor digitale activa, wat heeft geleid tot de conclusie van de sponsor dat het waarschijnlijk steeds moeilijker wordt voor Amerikaanse investeerders, waaronder het fonds, om XRP om te zetten in Amerikaanse dollars. Dit is de reden waarom we de activiteiten het fonds niet kunnen voortzetten.”

Als onderdeel van het ontbindingsproces zegt Grayscale dat het de XRP Trust heeft geliquideerd en van plan is om de gerealiseerde fondsen onder aandeelhouders van het fonds te verdelen. De cryptovermogensbeheerder beloofde echter om alle kosten en inhoudingen in mindering te brengen op het geliquideerde bedrag.

Volgens gegevens bezit het XRP fonds ongeveer $8,4 miljoen. Het XRP-product presteert ook het slechtst in termen van procentuele winsten of verliezen sinds de oprichting.

Verenigd Koninkrijk en Japan zien XRP niet als een effect

Zoals eerder op onze website aangegeven, zien het Verenigd Koninkrijk en Japan de munt van Ripple niet als een effect. Zo plaatste de schatkist van Hare Majesteit een nieuw document waarin de regelgevende benadering van het VK voor cryptocurrencies en stablecoins wordt beschreven. Het rapport classificeert XRP, Ethereum en Bitcoin als “tokens die voornamelijk als ruilmiddel worden gebruikt.” Zogenaamde “ruiltokens” vallen onder een “niet-gereguleerde” categorie, wat betekent dat het geen elektronisch geld of effect-tokens zijn.

De financiële toezichthouder van Japan, FCA, staat ook een stuk positiever tegenover de eigen cryptocurrency van Ripple. Het gaf het volgende aan:

“De FSA beschouwt XRP als een cryptocurrency op basis van definities van de Payment Services Act. FSA onthoudt zich van het maken van opmerkingen over de reactie van andere autoriteiten.”

De rechtzaak tegen Ripple staat gepland om op 22 februari van start te gaan. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij jullie hier van op de hoogte houden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN